Saray ortağı MHP’nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın AKP’li Melih Bulu’yu Boğaziçi Üniversitesi Rektörü olarak atamasının ardından üniversitede düzenlenen eylemlere ilişkin olarak, “Boğaziçi Üniversite’sinden bir Gezi Parkı kalkışması çıkarmaya niyetlenmek başı ezilmesi gereken bir komplo” açıklamasını yaptı.

Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, “Türkiye’yi çok tehlikeli bir tartışma ve kamplaşma girdabına sürüklemek maksadıyla el ovuşturan, hava koklayan, fırsat kollayan menhus emeller ve karanlık çevreler son günlerde tahrik kampanyalarına hız vermişlerdir. Ülkemizin sinir uçlarını tahriş ve tahrip etmek niyetiyle müsait ortam yoklayan mihrakların iç barış ve toplumsal huzurumuzu kirli bir senaryo çerçevesinde bozma teşebbüsleri ne gözlerden ne de dikkatlerden kaçmıştır.” dedi.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine yönelik “Kaos failleriyle kargaşa figüranları son kozlarını oynamak için tekrar nifak sahnesine çıkmışlardır.” ifadelerini kullanan Saray ortağı Bahçeli, “Bu kapsamda tezahür eden vahim gerçekler tüm çarpıcılığıyla ortadadır. Aziz milletimizin milli ve manevi hassasiyetleriyle ters düşmüş kör ideolojiler ve köhne siyasi kesimler emperyalizmin kurşun askerliğine soyunmuşlardır.” ifadelerini kullandı.