Sarayın sözcüsü Yeni Akit ve Takvim, tek kalemden yazılarak servis edilen bir haber yayınlayarak, SGDF'yi hedef gösterdi. Devlet ve sözcülerinin SGDF'yi hedef gösteren pratiklerini değerlendiren SGDF Eşbaşkanı Tuncer, "Siyasi polisin operasyonları, faşist şeflik rejiminin mahkemeleri, burjuva medyanın demagojisi ve devlet destekli faşist çetelerin lafazanlığı gençliğin sosyalizm mücadelesini engelleyemez" dedi.

ETHA'da yer alan habere göre; Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu 9 Ekim günü gerçekleştirdiği 10. Genel Kurulu'nun ardından önce İstanbul Üniversitesi'ndeki faşistler şimdi de sarayın sözcüsü Yeni Akit ve Takvim gazetesi tarafından hedef gösterildi.

Yeni Akit ve Takvim'de yer alan tek kalemden yazılarak servis edilen haberde, SGDF için, "PKK destekçisi", "terör örgütü destekçisi", "MLKP'ye bağlı", "ateşin çocukları inisiyatifi içerisinde de aktif görev alan" ifadelerine yer verildi. Sarayın sözcüsü Yeni Akit ve Takvim'de yer alan, yalanlarla dolu haberde SGDF kongresinde PKK'ye destek veren sloganlar atıldığı yalanına da yer verildi.

Türk devletinin Irak ve Rojava'da işgal saldırılarına karşı tutum alınan SGDF kongresindeki konuşmalardan rahatsız olan sarayın sözcüsü Akit ve Takvim, HDP'yi de "PKK'nin siyasi kanadı" diye tanımladı.

SGDF DEVLET TARAFINDAN HEDEF HALİNE GETİRİLİYOR
SGDF uzunca bir süredir devlet ve onun sözcüsü kesimler tarafından hedef haline getirilmeye çalışılıyor. 20 Temmuz 2015 tarihinde IŞİD tarafından gerçekleştirilen Suruç katliamıyla ilgili Anayasa Mahkemesine yapılan başvuruyla ilgili kararda SGDF için "terör örgütü" tanımlaması yapılmıştı.

AYM kararından kısa bir süre sonra da İstanbul Üniversitesi'ndeki faşistler SGDF eşbaşkanları ve MYK üyelerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda SGDF üyesini hedef gösteren paylaşımlar yapmıştı.

'DEMAGOJİ VE LAFAZANLIKLAR MÜCADELEMİZİ ENGELLEYEMEZ'
Saray medyasında yer alan haberi değerlendiren SGDF Eşbaşkanı Şükran Yaren Tuncer, SGDF'nin gençlik kitlelerini faşizme karşı saflaştırma ve sosyalizme kazanma hedefiyle hareket ettiğini hatırlattı, demagoji ve lafazanlıkların gençliğin sosyalizm mücadelesini engelleyemeyeceğini vurguladı.

Kobanê inşa kampanyası, Suruç için adalet mücadelesi, Roboski yürüyüşü, Zap köprüsünün inşası gibi pratikleriyle birleşik devrim görüş açısını gençlik kitlelerine somut olarak taşıdıklarını kaydeden Tuncer, "SGDF, üniversiteli ve liseli gençliğin mücadelesinde, genç kadınların, LGBTİ+'ların özgürlük mücadelesinde ön saflarda dövüşmüştür. Devrimci gençlik mücadelesinde birleştirici mayası ile var olmuştur. Birleşik gençlik mücadelesini örgütleme, gençlik kitlelerini devrim ve sosyalizm mücadelesinde saflaştırma hedefine bağlı faaliyeti faşizmin hedefinde olmuştur" dedi.

Tuncer, üye ve yöneticilerine yönelik gözaltı, tutuklama, kaçırma, tehdit, hedef gösterme biçimlerinde süren saldırıların SGDF'yi devrim ve sosyalizmin mücadelesinden alıkoyamadığını hatırlattı.

9 Ekim günü 10. Genel Kurullarını gerçekleştirdiklerini kaydeden Tuncer şunları söyledi:

Yeni dönemde devrimin sorunlarını ve görevlerini tartıştığımız, hedefler çıkardığımız bir kuruldu. Biz varlığımızı ezilenlerin mücadelesinden, devrimci gençlik mücadelesinin tarihinden, devrim ve sosyalizm kavgası vermenin zorunluluğundan alıyoruz. Siyasi polisin operasyonları, faşist şeflik rejiminin mahkemeleri, burjuva medyanın demagojisi ve devlet destekli faşist çetelerin lafazanlığı gençliğin sosyalizm mücadelesini engelleyemez.