Yandaş Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan bugünkü köşe yazısında cihatçı terör örgütü El Nusra'ya silah gönderilmesini savundu, Nusayrilere karşı ırkçılık yaptı.

AKP iktidarının yayın organı Yeni Şafak'ın yazarı İsmail Kılıçarslan bugünkü "Dallas’tan Sırlar Dünyası’na ya da bir vatan nasıl satılır?" başlıklı yazısında skandal ifadeler kullandı.

Suç örgütü lideri Sedat Peker'in YouTube kanalından yayınladığı videoda Suriye'ye silah sevkiyatı yapıldığını öne sürmesinin ardından başlayan tartışmalara ilişkin yazan Kılıçarslan, cihatçı terör örgütü El Nusra'ya silah gönderilmesini savundu. Kılıçarslan ayrıca Nusayrilere karşı ırkçılık yaptı.

Yandaş yazar Kılıçarslan yazısında "Nusra’ya silah vermiş olsa, bu kimi, niçin üzerdi?" derken, "Hemen ve en başta üzülecek ilk kesim hiç şüphe yok ki Türkiye’deki etki alanlarını da, Türkiye düşmanlıklarını da hiç azımsamamamız gereken Nusayri-Esedci tayfa. Mezhebi vahşete dayalı örgütlerini 'solcu-devrimci' sosuyla gizlemeye çalışan harf israfı örgütler kudururdu Nusra’ya silah vermiş olsaydık" ifadelerini kullandı.

İsmail Kılıçarslan'ın yazısından ilgili bölüm şu şekilde:

PKK-YPG-PYD terör örgütlerinin de öfkeden deliye döneceğini öngörmek zor değil. Kendilerine bütün dünyanın silah verdiği bu örgütlere yurtdışından yüzlerce, binlerce asker de katılıyor biliyorsunuz. O silahlarla Bayırbucak Türkmenlerini ya da gariban Sünni Arapları 'bire kadar kıramıyor' olmalarının başlıca nedeninin Türkiye’nin duruşu olduğunu bilmek kuduz köpekler gibi salya akıtmalarına neden oluyor. Türkiye, hem mazlumlara hem de soydaşlara sahip çıkmaya devam ettikçe oyunları bozuluyor. Avrupa ve Amerika’ya anlattıkları 'özgürlük savaşçısıyız biz' masallarını her seferinde kesintiye uğratıyoruz. Onlar kudurmasın da kim kudursun?

TÜRKİYE EL NUSRA'YI TERÖR ÖRGÜTÜ İLAN ETMİŞTİ
Türkiye, Suriye’nin İdlib kenti ve çevresinde faaliyet yürüten El Nusra'yı 2018'de terör örgütü ilan etmişti. 

İdlib’deki cihatçı örgütleri Suriye Ulusal Ordusu’na katmaya çalışan Türkiye, Heyet Tahrir El Şam’ı ikna edemeyince Resmi Gazete’de yayınlanan kararla örgütü resmen terör örgütü listesine almıştı.

Öte yandan TRT Haber'in internet sitesi üzerinden 26 Mayıs tarihinde yayınlanan "Ankara'da El Nusra operasyonu: 7 gözaltı" başlıklı haberde El Nusra'dan terör örgütü olarak bahsediliyor. 

TRT'nin haberinde "Ankara'da El Nusra/Heyet Tahrir Şam Cephesi silahlı terör örgütü içerisinde faaliyette bulundukları tespit edilen 11 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi, 7'si yakalandı" ifadelerine yer veriliyor.