Toplumsal Haber Merkezi

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cuma namazı sonrası yaptığı açıklamada “kayyum rektör istemiyoruz” diyen Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerini ve gerçekleşen protestolara destek veren CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nu “terörist” olmakla suçladı.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Melih Bulu’yu Boğaziçi Üniversitesi’ne rekör olarak atamasına ilişkin RS FM’de Ali Çağatay’la Seyir Hali programında açıklamalarda bulundu.

“Aynı gemideyiz” dediği Saray ittifakının açıklamalarının tersine ifadeler kullanan Perinçek “Üniversite rektörlerini üniversite seçmelidir. Üniversite, Türkçesi evrenkent adında bir site, bir kent. Dünyada olan her üniversitenin bir tarihi, geleneği, karakteri vardır. Ortada otorite kuracak ve herkes tarafından kabul edilecek bir rektör, o üniversitenin seçtiği rektördür. Her üniversite kendi rektörünü seçmeli, yukarıdan atama olmamalı. Hükümetimiz hemen bir kanun teklifi hazırlamalı ve meclise sunmalı. Üniversite rektörlerinin üniversite öğretim kadrosu tarafından seçileceği belirlenir” ifadelerini kullandı.

'REKTÖRLER SEÇİMLE GELSİN'
‘Kendinizi Cumhurbaşkanı yerine koysanız nasıl bir çözüm uygularsınız?’ sorusuna Saray’ın küçük ortağı Perinçek “Hemen kanun teklifini hazırlarım. Rektörlerin seçimle gelmesini düzenlerim. Tartışılacak tek konu seçimin usulüdür. Bence öğretim kadrosu seçmeli. Öğrenci katılmalı mı? Benim de o konuda soru işaretlerim var” yanıtını verdi.

AKP’li kayyum Melih Bulu’ya yönelik değerlendirmelerini de aktaran Perinçek, “Sayın Melih Bulu’nun kişiliğini liyakatını tartışmıyorum ama üniversite seçtiği zaman zaten problem kalmayacak. Melih Bulu benim öğrendiğim, değerli bir insan, iyi bir bilim adamı, birikimli, akademik kariyeri de güçlü bir şahsiyet. Ne olursa olsun bu ana kadar üniversiteye kendini kabul ettiremedi. Öğrenci kitlesinden ve öğretim kadrosundan protestolar oldu, bu da çok normal” ifadelerini kullandı.