Yazar Sabahattin Önkibar’a saldıranlar hakkında karar verildi.

2017 yılında İstanbul TÜYAP Kitap Fuarı’nda, Önkibar’a yumruklu saldırıda bulunan Alperen Gül ve Sinan Sinan Paktunç’a Büyükçekmece 15. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından adli para cezası verildi.

Kırmızı Kedi Yayınevi’nin avukatı Mehmet Ruşen Gültekin, mahkeme sonrası yaptığı açıklamada, “Uzun bir yargılama oldu. Zaten görüntüler ortadaydı. Sanıklar mahkemede yaptıkları saldırıyı inkar etmelerine rağmen, görüntüler sanıkları yalanlıyordu.  Biz bu işin peşini bırakmadık. Sonunda adalet yerini buldu. Umarız bu tarz bir olay bir daha yaşanmaz. Bu tarz saldırılar ülkemizin imajına da zarar veriyor” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?
Yaklaşık on kişinin gerçekleştirdiği saldırıda Kırmızı Kedi Yayınevi çalışanları yaralanmıştı. Saldırının Meral Akşener'in anlatıldığı "Asena" adlı kitabın bahane edilerek gerçekleştirildiği öğrenilmişti. Önkibar, saldırı sonrasında "Bir kitaba dahi tahammül edemeyen bir zihniyetle karşı karşıyayız. Türkiye'nin geldiği nokta budur ama eğilmeyeceğiz inatla mücadele edeceğiz" demişti.