Türk Tabipler Birliği (TTB) başta olmak üzere sağlık emek ve meslek örgütleri özlük haklarına ilişkin çeşitli taleplerle iş bırakmış, 14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyle Taksim Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmak isteyen İstanbul Tabip Odası üyeleri ise polis saldırısıyla karşılaşmıştı.

Saldırı sırasında 89 yaşındaki Op. Dr. Erdinç Köksal yere düşmüş, söz konusu olaya tepki çekmişti. 89 yaşındaki Dr. Erdinç Köksal, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın kendisini telefonla aradığını ve özür dilediğini söyledi.

Dr. Erdinç Köksal, Bakan Koca ile olan görüşmesini, "Gece saat 12'ye yakın beni sağlık bakanı aradı. Sağlık bakanı olduğuna inanamadım. ‘Üzüntülerimi bildirmek için arıyorum, özür dileriz' dedi. Ben de birisi dalga geçiyor zannettim. Gerçekten sağlık bakanı hekim kimliğiyle o telefonu açmakla çok değerli bir şey yaptı. Ben çok mutlu oldum. Ben belki konuşmalarda bazı şikayetlerimizi de bildirmiştik lakin ne olursa olsun hekim kimliğiyle üzüntümüzü paylaşmasını şükranla yad ediyorum" ifadeleri ile aktardı. 

'ADALET BAKANI İLE GÖRÜŞECEĞİM'
Dr. Erdinç Köksal, Bakan Koca'ya doktorlara uygulanan şiddetten şikayetçi olduğunu ve Bakan Koca'nın, Adalet Bakanı ile bu durumu görüşeceğinin sözünü verdiğini açıkladı.