AKP’li Yılmaz, polise 'şerefsiz' demesini savundu: Yarım saat bekletildimDemokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz’in dokunulmazlığının kaldırılmasına dair çalışmalar kapsamında Meclis Anayasa ve Adalet Komisyonu’ndan oluşan Karma Komisyon görüşmeleri sürüyor. 

Komisyonda konuşan HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz, partili vekillere ve kendisine polisler tarafından uygulanan şiddetin görüntüleri ile konuştu. Meclis’te bin 613 fezlekeden bin 308 fezleke HDP ve DBP’li vekillere ait olduğunu dile getiren Kaçmaz, “HDP’liler her gün suç işliyor algısı yaratıldı. Eş Genel başkanımızın yaptığı konuşmada salonda bulunmamız ve tepki göstermediğimiz gerekçesiyle propaganda yaptığımıza dair fezleke hazırlandı. İnsan utanır bunu Meclis’e göndermeye, ama savcı gönderiyor. Deli saçması diyeceğimiz yüzlerce fezlekedir. Bizim yaptığımız her toplantı, siyasi faaliyet kriminalize ediliyor” dedi.

İktidar yanlısı gazetelerde “Kandil’de mülakatla vekil oldular” haberine dair de Kaçmaz, “Her ne hikmet ise 2015’te vekil değildim, parti çalışmalarında dahi değildim. Beni de yazmışlar. Aktif siyasette değilim ama yazmışlar. İfade 25 Haziran 2022 verilmiş. Birileri bilinçli bir şekilde HDP’yi kriminalize amacı gütmüş. 7 ay önce İçişleri Bakanının iftirasına maruz kaldım. Kişisel kin gütme saiki var” diye konuştu.

AKP’Lİ OLUNCA ÖZEL HAYAT...
AKP’li milletvekili Zeynep Gül Yılmaz’ın polise hakaret görüntülerinin yansıtılması sırasında AKP’li Yılmaz, “Benim özel hayatım” sözleriyle savunma yaptı. Kaçmaz, “Milletvekilinin özel hayatı olmaz. Kamuoyuna yansıyan bir görüntü. Burada aracınız durduruldu, diye hakaret ettiniz” dedi.

‘YARIM SAAT BEKLETİLDİM' SAVUNMASI
Yılmaz, “Ben orada yarım saat alınmadım” sözleriyle polise hakaretini savundu. Bu sırada HDP’li Ayşe Acar Başaran ve Tülay Hatimoğulları, “Biz saatlerce bekletiliyoruz, şehirlere alınmadık” diye yanıt verdi.

Sözlerine devam eden Kaçmaz, “Sizin anlamadığınız bu. Ülkede AKP, MHP, CHP, HDP fark etmez birinin eğer milletvekili itibarının saldırıya uğraması karşısında biri alkışlarsa döner hepimizi bulur. Siz yapınca haklı oluyorsunuz da bizler buna tepki gösterince haksız oluyor. Bakın başçavuş olan biri iki kadın milletvekilini darp edecek. Başçavuş kendisi düştü. Diyarbakır İl Örgütümüzün önü basın açıklaması yapmak istiyoruz. Basın açıklamamıza yapılan müdahaleyi görün. Bu demokratik ülkelerde kabul edilecek bir görüntü mü” sorularını yöneltti.

SAVUNAMAYINCA HAKARET ETTİ
AKP’li Yılmaz, “Doğru yoldayım, siyaset yaparım” sözleri HDP sıralarında “Neden polise hakaret ettin” sözleri yükseldi. AKP’li Yılmaz, HDP’lilere hakaret etti.

AKP’Lİ VEKİL: BEN POLİSE ‘ŞEREFSİZ’ DEDİM
HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, “Sen polise şerefsiz dedin mi demedin mi” sözlerine ise AKP’li Gül Yılmaz, “Dedim, ben her yerde de kabul ettim” dedi. HDP’li Beştaş, “Konuşma yaparken bizi kullanmayın, yine ‘terörörrö’ üzerinden konuşuyorsunuz” dedi.

Komisyonda yaşanan gerginlik ardından AKP’li Komisyon Başkanı Yusuf Beyazıt araya girdi.

CHP’Lİ BAŞARIR’DAN AKP’Lİ YILMAZ’A TEPKİ
Söz alan CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır ise, “Görevli polise, memura hakaret eden herkes hakkında fezleke gelsin. Niye gelmedi? Görevli polise, ‘şerefsiz’ diyen bu hanımefendi hakkında bir fezleke var mı çıkarın ortaya. Ne kadar polisi askeri seviyorsunuz bilmiyorum ama ‘şerefsiz dediğimi kabul ediyorum’ dedi ama bu iki polis hala açıkta olduğunu biliyor musunuz? Hanımefendi şerefsiz dedi, o videolar yayınladı. Niye gidip, ‘suçluyum’ demediniz. Siz niye gidip, demediniz ben terbiyesizlik yaptım o polisleri görevine iade edin neden demediniz. Çünkü sizin suç işleme hakkınız var. Bir milletvekili 2012’de başbakan korumalarını darp eder fezleke yok, polisleri sıraya dizer fezleke yok. Fezleke gelecekse herkese gelsin. Bana fezleke geldi bu hanımefendiye niye gelmedi” ifadelerini kullandı.