AKP’nin yeni İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Kanal İstanbul için yaptığı paylaşımda yanlış fotoğraf kullanması sosyal medyada gündem oldu.

Antalya’da bulunan Boğaçayı’nın görselini Kanal İstanbul zannedip paylaşan Kabaktepe, şu ifadeleri kullandı:

Gerekli bilimsel çalışmaları yapılmış, tüm yönleriyle ele alınmış, riskleri hesaplanmış bu projeyle yalnızca İstanbul değil, ülkemiz de kazanacak. Deniz ticaretiyle sınırlı kalmayacak, bu projeyle birçok alanda yeni kazanımlar elde edeceğiz.

Kanal İstanbul Projesi’yle ilgili hiçbir bilgisi olmadığı yönünde tepkiler alan Kabaktepe, sosyal medyada da alay konusu oldu.

NE DEMİŞTİ?
 

AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe’ye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan Cumhurbaşkanlığına uzanan siyasi serüvenini kendisinde de görüp görmediği sorulmuştu.

Kabaktepe bu soruya "Kendimi şu an ve gelecekte sadece AK Partimizin İl Başkanı, Türkiye'mizin en büyük ilinin il başkanı, Türkiye'nin dünyaya açılan kapısının il başkanı, 600 yıl dünyaya hükmetmiş son Türk devleti olan Osmanlı İmparatorluğu'nun, payitahtının il başkanı, sağlık ve eğitim başkentinin il başkanı olarak bugün de yarın da öyle görüyorum, öyle planlıyorum. Kariyer tasarımı yapmak ona esir olarak yaşamaktır, onu anlamsız olarak görürüm. Bu kişisel bir şey” yanıtını vermişti.