Murat Korkmaz

Eğitim İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Özkan Rona, sendika binası çıkışında faşist saldırıya uğradı.

Bursa’nın Yıldırım ilçesi Erdoğan Şahin Ortaokulu’nda öğrencilere geçtiğimiz günlerde MHP'nin gençlik kolu gibi hareket eden ve çeteci yetiştiren Ülkü Ocakları tarafından basılan ve üzerinde logolarının da bulunduğu kitaplar dağıtıldı.

Bir haber sitesinde konuya dair açıklamalarda buluduğu için saldırıya uğrayan Rona kendisine karşı yapılan faşist saldırı hakkında ''Dün sendikadan çıkışımızı takip etmişler. Yakındaki otoparktan aracımı alıp çıkarken bir grup aracımın etrafını çevirdi, aşağı indirmeye çalıştılar. Buna ben direnincede aracın içinde darp ettiler'' dedi.

Saldırganlardan birinin kaçarken yakalandığını belirten Rona, karakola gidip darp raporu aldığını ve şikayetçi olduğunu söyledi.

'Garip bir Türkiye manzarası'
Karakolda ilginç bir manzara ile karşılaştığını aktaran Rona ''Fakat saldırgan şahıs bizden önce karakoldan çıkmış. Buda garip bir Türkiye manzarası.Saldırganlar hem darp raporu almış ve bizden şikayetçi oluyorlar,karakoldan çıkıp gidiyor'' dedi.Bu durum karşısında yaşadığı şaşkınlığı ise yanında bulunanlara ''bir an önce buradan çıkalım muhtemelen beni tutuklayacaklar'' sözleri ile aktardığını belirtti.

İdarenin haberimiz yok açıklamalarına karşı Okul Müdürü Ahmet Ulum’un ve Türk Eğitim Sen Bursa 2 No’lu Şube Başkanı Fatih Gümüş’ün sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlar olayın hiç de öyle olmadığını ortaya çıkardı. Ulum ve Gümüş’ün paylaşımları, Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in de katıldığı, okuldaki kitap dağıtımından idarenin de haberinin olduğunu gözler önüne serdi.


Özkan Rona, okullarda herhangi bir siyasi faaliyetin doğru olmadığını belirterek ''Ülkü Ocakları Genel Başkanı ile Türk Eğitim Sen Bursa 2 No’lu Şube Başkanı'nın birlikte yaptıkları bir iş.Bir okulda kitap dağıtıyorlardı buda kamuoyuna yansımıştı. Bir haber sitesi de konuya dair görüş istedi,bizde bunun doğru olmadığını söyledik.Sonuçta Ülkü ocakları siyasi bir partinin gençlik kolu gibidir. Toplumda bunu herkes bilir her ne kadar bir vakıf da olsa. Biz okullarda hangi siyasetten olursa olsun,herhangi bir siyasi çalışmanın olmasının doğru olmadığını savunduk'' ifadelerini kullandı.


Müdür topu MEB'e atmıştı
Okul müdürü Ahmet Ulum, gelen tepkiler üzerine 'Ülkü Ocakları ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında protokol imzalandı' yanıtını vermişti.Milli Eğitim Bakanlığı ise böyle bir protokolün olmadığını belirtti. Sonrasında okul müdürünün de kitap dağıtılacağı bilgisine sahip olduğu yaptığı paylaşımlar ile ortaya çıktı. Rona ''Okul müdürü,Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in arkadaşı, onların böyle bir bağı da var'' açıklamasında bulundu.