UMUT TAŞTAN

Maden işletmesinin tarım alanlarının, hayvancılık imkânlarının ellerinden aldığını ve ilçede yapabilecek başka iş olanağının olmadığını belirten köylüler maden sahiplerinin kendilerini işe almayarak başka illerden işçi getirdiklerini vurgulamışlardı.

Beş gündür oturma eylemi sürdürdükleri alandan şirketin jandarmaya şikâyeti üzerine çıkarıldılar.

Gençler maden sahası içinde olduklarını ve herhangi bir taşkınlığa sebebiyet vermemek adına eylemlerini maden sahasına yakın bir noktada sürdürme kararı aldılar.

İlgili haber: https://www.toplumsal.com.tr/emek-ve-ekonomi/ozel-erzincan-da-gencler-oturma-eylemine-basladi-issizlikten-h42130.html

Toplumsal Haber’e dün akşam yaşananları değerlendiren gençler şu açıklamalarda bulundular:

‘BEŞ GÜNDÜR SIKINTI YOKTU’
Biz madeninin sahanı içerisindeymişiz. Orada eylem yapmaya tam olarak hakkımız var mı yok mu bilmiyorduk. Bize ait olduğunu düşünüyorduk. Beş gündür de hiç kimse tarafından bir sıkıntı yoktu eylemimizi sürdürüyorduk orada.

‘HAKLIYKEN, HAKSIZ DURUMA DÜŞMEK İSTEMEDİK’
Dün de şirketin şikâyet etmesi üzerine jandarma geldi ve ‘burada beklemeniz doğru değil, sizin eylem yapma hakkınız burada yok’ dediler. Biz de bunu bize ispat etmelerini, belge göstermelerini istedik bekledik. Gerekli belgeler şirketten gelen kişilerce gösterildi biz de onlara malzeme vermemek için, haklı durumdayken haksız duruma düşmemek adına nerede eylemi sürdürebiliriz diye düşündük ve maden sahasına yakın bir noktada kavşak üzerinde sürdürme kararı aldık.

BİZİ AŞAN KONULAR DENMEYE DEVAM EDİLİYOR
Eylemimizi hukuka uygun şekilde devam ettiriyoruz. Bizi zor duruma sokacak herhangi bir durumdan kaçınıyoruz, taşkınlık çıkarmak gibi bir düşüncemiz zaten olmadı. Mücadelemizin amacı belli, direncimizi, inancımızı kaybetmeden de devam ediyoruz.Dün de bugün de şirket yetkililerinden görüşmek için gelenler oldu. Yalnız görüştüğümüz kişiler ‘bizi aşan konular, tam yetkililer Pazartesi, Salı gelecek. Sizinle görüşme yapacaklar’ diyorlar. O güne kadar sakince beklemeyi tercih ediyoruz.  

Sosyal medya hesaplarından ''Direnişin 5.gününde telefon ile tehdit edildikten 10 dakika sonra talan edildik'' diyerek şu görüntüleri paylaştılar: