UMUT TAŞTAN

Ayça Kılıç, geçtiğimiz günlerde de İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde bir basın açıklaması gerçekleştirmişti. Kılıç o açıklamasında çeşitli kurumların imzalarının olduğu işe geri dönüş protokolüne rağmen CHP’nin sözünü tutmadığını vurgulamıştı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun sorunu çözeceğine dair sözünü hatırlatarak, Kaftancıoğlu’nun sözünü unuttuğunu ve il binası önünde açlık grevinde olan Mahir Kılıç’ı görmezden geldiğini ifade etmişti.

Açlık grevini sürdürmekte olan Mahir Kılıç’ın eşi Ayça Kılıç, bugün İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde bir basın açıklaması daha gerçekleştirdi ve belediye önünde hafta içi her gün 12.00 – 14.00 saatleri arasında oturma eylemi yapacağını duyurdu.

Ayça Kılıç yaptığı basın açıklamasında ‘’CHP'li belediyelerden haksız bir şekilde işlerinden atılan ve direnişte olan işçiler var. Bu direnen işçilerden biriside eşim Mahir Kılıç. İstanbul İl Başkanlığı önünde direniyor. CHP'ye karşı işi, ekmeği için direnen tüm işçiler için bu halk, CHP ve tüm işçi düşmanlarından hesap soracak’’ ifadelerini kullandı.

Kılıç, açıklamasına şu sözlerle devam etti:

‘EŞİM EKMEĞİ İÇİN DİRENİYOR’
Eşim Mahir Kılıç işi ve ekmeği için direniyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kendisini, kadro davası açtığı için 258 iş arkadaşı ile beraber işten atmasından sonra İBB önünden direnişe başlamıştı. Karşıyaka Belediyesi ile yapılan protokol sonucu direnişi bırakmışlardı. Aradan geçen aylara rağmen ise işlerine başlatılmadılar. Bunun üzerine eşim bu kez Ankara CHP Genel Merkezi önünde direnişe başladı. Burada da İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile yaptığı görüşme sonrası bir protokol yapıldı protokolde iki madde vardı:

1. Çiğli Belediyesi’nde geçici olarak işe başlaması

2. Aziz Kocaoğlu’nun İzmir Belediye Başkanlığı’ndan ayrılması ile yerel seçimlerden en geç bir ay sonra eski işine iade edileceği. Eğer Aziz Kocaoğlu ayrılmaz ise Çiğli Belediyesi’ndeki işine devam etmesiydi.

Bu maddelere uyulmayınca eşim tekrar direniş kararı aldı ve protokolde imzacı olan, eşime söz veren Canan Kaftancıoğlu’nun başkanlığını yaptığı İstanbul İl Başkanlığı önünde ‘CHP, CANAN KAFTANCIOĞLU VERDİĞİN SÖZÜ TUT’ sloganı ile direnişe başladı. Şu an eşim işi, ekmeği ve çocuklarımız için başlatmış olduğu direnişin 234. Gününde ve açlık grevinin ise 140. gününde.

‘ZULÜM İLE ABAT OLAN ADALET İLE BERBAT OLUR’
Buradan CHP Yönetimine sesleniyorum. Nerede sizin halkçılığınız, nerede sizin emekten, emekçiden yana oluşunuz. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ekranlardan ‘ben çalışan işçimin arkasındayım haksız bir şekilde işten atılan varsa bize bağlı belediyelerde gelsin o emekçi kardeşim beni bulsun’ diyordu, ‘taşeron işçilik sömürüdür belediyelerimizden taşeronu kaldıracağız’ diyordu. Meydanlarda halka ’hak, hukuk, adalet’ sloganları attırmak kolay, nerede sizin adaletiniz, sizin adalet anlayışınız. Sadece kendinize ve sözcülüğünü yaptığınız bir avuç asalak Sabancı ve Koç’lar gibi kan emicilere. Unutmayın zulüm ile abat olan adalet ile berbat olur.

‘YA İŞİNİ GERİ VERİRSİNİZ YA DA ÖLDÜRÜRSÜNÜZ’
Eşim Mahir Kılıç çocuklarımızın geleceği için, onuru için direniyor. Her gün soğuk ve açlıkla ölümü göze alarak, Canan Kaftancıoğlu ve CHP yönetimine ‘babasını işsiz bıraktığınız çocukların geleceğini çalıyorsunuz’ demeye devam ediyor. Bu utanç Canan Kaftancıoğlu’nun, bu utanç seçim zamanları emekten, adaletten bahseden CHP yönetiminin.

Bugünden itibaren ben Ayça Kılıç çocuklarımız için, eşim işine dönene kadar oturma eylemi yapacağım. Ya eşim Mahir Kılıç'a işini geri verirsiniz ya da kapınızın önünde bir işçiyi öldürürsünüz.