Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile İçişleri Bakanı arasındaki tartışma sürerken, Özdağ saat 11.00'de Bakanlık önünde olacağını, Soylu'nun karşısına çıkmasını istemişti.

Gazeteci Hikmet Durgun, "Ümit Özdağ'ın saat 11.00'da İçişleri Bakanlığı'na gideceğini söylemesinin ardından bakanlıkta görevli olan tüm polislerin ve güvenlik görevlilerinin izni sonlandırılıp göreve çağrıldı. Ayrıca çevik kuvvet sayısının artırılma talimatı verildi" paylaşımında bulunurken, Ümit Özdağ'dan bu gelişmeye ilişkin açıklama geldi. Özdağ, "Süleyman eğer adamsan, eğer korkak değilsen, bugün saat 11.00’de polislerin arkasına sığınmadan bakanlığın önünde karşıma çakarsın. Ama duydum ki, İstanbul’dan bile Çevik Kuvvet getirip barikatlar kurmuşsun. Rezil korkak" dedi.

Özdağ, şu ifadeleri kullandı:

Süleyman, heyecanlanma. Ben tek başıma geliyorum. Bir çoğu benim akademide, istihbaratta öğrencim olmuş sevgili polis kardeşlerimin arkasına saklanma. Ben partigenel başkanı olarak gelmiyorum. Bu iş seninle benim aramda.Yarın karşıma çıkmaya cesaret edemezsen seni başka yerde bulurum

Zafer Partisi ise resmi hesabından "Büyük Türk Milleti, Genel Başkanımız Prof. Dr. Ümit Özdağ İçişleri Bakanlığı'na tek başına gidecektir. Hem partililerimizin hem de milletimizin bireysel veya gruplar halinde herhangi bir provokasyona neden olmamak İçişleri Bakanlığı önüne GİTMEMELERİ önemle rica olunur!" paylaşımında bulundu.