CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un evinin fotoğraflarının çekildiği iddiasına ilişkin, “Özel hayatın gizliliğini ihlal etmeye azmettirme" suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle yeni bir iddianame hazırlandı.

'ALTUN, DURUŞMAYA GİTMEDİ'
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun Kuzguncuk’taki evinin fotoğraflandığı iddiasıyla CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş’tan da şikâyetçi olarak 400 bin TL’lik manevi tazminat davası açmıştı. Bugün davanın duruşması görüldü. Davacı Altun’un duruşmaya gelmemesi nedeniyle dava düşürüldü. 

Mahkeme, davacı tarafın duruşmaya katılmadığı gerekçesiyle davanın yenileninceye kadar işlemden kaldırılmasına karar verildi.

Halk TV'de Can Coşkun ile Haber Masası'na bağlanan CHP'li Özçağdaş kararın sürpriz olduğunu belirtti. "Kuşkusuz beklemediğimiz bir gelişme" diyen Özçağdaş "Aslında davalar üzerinden karşı atak yapılmıştı. Sonuçta bugün gelmediler ve dava düşmüş oldu. Sürpriz bir gelişme. Ben bundan sonrası için olumlu bir başlangıç olmasını umarım." ifadelerini kullandı.

Anadolu 23. Asliye Hukuk Mahkemesi’ndeki duruşmaya davalı Suat Özçağdaş ve avukatları ile CHP Milletvekilleri, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve çok sayıda partili de katıldı.

NE OLMUŞTU?
Fahrettin Altun'un kiraladığı arazinin fotoğraflanmasıyla ilgili soruşturma İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından genişletilmiş, Altun’un evinin inşaatını görüntülerken koruma polisleri tarafından tespit edildiği öne sürülen CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş hakkında “özel hayatın gizliliğini ihlal” suçlamasıyla soruşturma başlatılmıştı.

CHP Üsküdar İlçe Başkanı Özçağdaş'ın İstanbul Anadolu Başsavcılığı’nın talimatıyla ifadesi alınmıştı. Özçağdaş “İnşaat var mı yok mu diye fotoğraf çektim” demişti.

CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da Twitter hesabından bir açıklama yaparak, Özçağdaş’a destekte bulunmuştu. Bunun üzerine Fahrettin Altun’un avukatının Kaftancıoğlu hakkında “suçu ve suçluyu övme, suça teşvik” iddiasıyla yaptığı suç duyurusu üzerine İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı yeni bir soruşturma başlatmıştı.