Cerrahpaşa hekimleri, ailelerine koronavirüs bulaştırmamak için kaldıkları Zeytinburnu'ndaki Novotel'den zorla çıkartılmışlardı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sağlık çalışanlarına sahip çıktı.

İstanbul Zeytinburnu'nda bulunan Novotel'in yönetimi, bugün Cerrahpaşa Tıp Fakültesi hekimlerini otelden kovdu. Olayı kamuoyuna duyuran hekim "ben bir anne olarak henüz 6 aylık olan süt kokan evladımı görmemek pahasına işimi yapmaya çalışıyorken otelden bu şekilde kovulmamız akıl alır gibi değil. Bizlere parasıyla kaldığımız bu otelde, yapılan son derece incitici muameleye, otelden atılmamıza sessiz kalmayacağınızı düşünüyorum" sözleriyle yaşananlara isyan etti.

ÖZEL I Cerrahpaşa'da görevli hekimler Novotel'den kovuldu!

Sağlık çalışanlarına sahip çıkan Ekrem İmamoğlu, otelden kovulan hekimlerden biri olan Doç. Dr. Serhat Güler'in paylaşımını alıntılayarak şu ifadeleri kullandı:

Kıymetli hocam, bu duruma çok üzüldük, sorumluluğumuzda olmayan bir otelde tatsızlık yaşamışsınız. Hemen yakındaki bir otelde yeriniz hazırlandı. Arkadaşlarım sizinle hemen iletişim kuracaklar.