Toplumsal Haber Merkezi

Covid-19 salgınına karşı çok zor şartlar altında ve hayatlarını riske atarak mücadele eden sağlık çalışanları, salgını evlerine taşımak istemiyor. Bu nedenle alternatif konaklama yollarını tercih ediyorlar. CHP'li belediyelerin bu konuda bazı çalışmaları olmuş, çeşitli binalar bölgedeki sağlık çalışanlarının emrine verilmişti. Bu olanağa sahip olmayan sağlık çalışanları ise parasını ödeyerek otel ve benzeri konaklama yöntemlerini tercih ediyor. Bugün İstanbul'da yaşanan bir rezalet de sağlıkçıların tercih ettiği bu otellerden birinde yaşandı.

İstanbul Zeytinburnu'nda bulunan Novotel'in yönetimi, bugün Cerrahpaşa Tıp Fakültesi hekimlerini otelden kovdu.

'HEMEN EŞYALARINIZI TOPLAYIP ÇIKIN'
Cerrahpaşa'da görevli bir grup hekim, ailelerini korumak için yaklaşık bir aydır Novotel'de kalıyordu. 2 yaşında ve 6 aylık iki çocuğu olan bir hekim de bu gruptaydı. Hekim, kaldıkları süre boyunca Novotel'de 'vebalı muamelesi' gördüklerini belirtirken "Bu yetmiyormuş gibi, bugün odalarımızı arayıp 'hemen eşyalarınızı toplayıp çıkın' gibi bir üslup ile kapının önüne konmaktayız" dedi. Hekimler "neden" diye sorduklarında ise "sizleri daha fazla ağırlayamayacağız" şeklinde kısa ve katı bir yanıt aldıklarını söylüyor.

İLGİLİ - Otelden kovulan hekimlere İmamoğlu'ndan destek: Yeriniz hazır

'SON DERECE İNCİTİCİ BİR MUAMELE'
Olayı kamuoyuna duyuran hekim "ben bir anne olarak henüz 6 aylık olan süt kokan evladımı görmemek pahasına işimi yapmaya çalışıyorken otelden bu şekilde kovulmamız akıl alır gibi değil. Bizlere parasıyla kaldığımız bu otelde, yapılan son derece incitici muameleye, otelden atılmamıza sessiz kalmayacağınızı düşünüyorum" sözleriyle yaşananlara isyan etti.