Toplumsal Haber Merkezi

ODTÜ'de araştırma görevlisi olan Ayşegül Rosa Aksoy, sosyal medyadan oğluyla fotoğraf paylaşan engelli bir yurttaşa "Oğlun yürüyebiliyor mu" diye sordu. Aksoy'un bu mesajı, engelli yurttaşın paylaşmasıyla sosyal medyanın gündemine oturdu ve kısa sürede Aksoy'un ODTÜ'de çalışması gibi farklı yerlere çekildi...

Sosyal Girişimci Celal Karadoğan, Twitter hesabından oğluyla çektirdiği bir fotoğrafı paylaştı. Karadoğan'ın "Güzel oğlumla bir #tbt" ifadeleriyle paylaştığı fotoğrafa gelen yorumlardan biri ise tepki topladı.

ODTÜ Beden Eğitimi ve Spor bölümünde araştırma görevlisi olarak çalışan Ayşegül Rosa Aksoy, bu fotoğrafa "oglun yuruyor mu?" ifadeleri ve gülen surat emojileriyle kaplı bir yanıt yazmıştı. Bu mesaj kısa sürede infial yarattı ve sosyal medyanın gündemine oturdu. Aksoy'a binlerce kişi küfür ve hakaret içerikli mesajlar yazarken Aksoy mesajını sildi ve Twitter'ını kapattı.

ODTÜ araştırma görevlisi engelli yurttaşla alay mı etti, ironi mi yaptı?

Sosyal medayadaki linç kampanyası sürerken Celal Karadoğan bir açıklama daha yaptı. Ayşegül Rosa Aksoy'la yaklaşık yarım saat konuştuklarını ve Aksoy'un engellikilk alanında çalışmalar yaptığını söyleyen Karadoğan "Maalesef çok ciddi bir yanlış anlaşılma var" dedi.

'KENDİSİ DÜNYALAR İYİSİ BİR İNSAN'
"Arkadaşlar, Ayşegül hanımla yaklaşık yarım saat konuştuk. Maalesef çok ciddi bir yanlış anlaşılma var. Hem Ayşegül hanım hem ben konunun buraya geldiği için son derece üzgünüz" diyen Karadoğan, Aksoy için "Kendisi engellilik alanında 'hak temelli' çalışan bir akademisyen ve dünyalar iyisi bir insan" yorumunu yaptı.

Karadoğan'ın mesajı devamla şöyle:

Yaptığı yorum toplumun sormayı alışkanlık haline getirdiği sorulardan biri ve Ayşegül hanım bu yorumu yaparken tamamen ironi yapmış. Karşılıklı birbirimizden özür diledik. Akşam Zoom'da yine görüşeceğiz. Herkesten çok rica ediyorum lütfen bu konuyu daha fazla uzatmayalım.