Toplumsal Haber Merkezi

Müzik emekçileri de pandemiyle birlikte birçok meslek gruplarına yapıldığı gibi kaderlerine terk edildi. Pandemi sürecinde çok sayıda müzisyen 'geçinemediği için' intihar etti. Bu müzisyenlerin sonuncusu ise Ağahan Yerdelen oldu. Adana'da uzun süredir işsiz olan müzisyen Ağahan Yerdelen yoksulluk yüzünden intihar etti.

Pandemi nedeniyle konser, düğün organizasyonu gibi etkinlikler yapmaları yasaklanan müzisyenler yoksullukla boğuşuyor. Pandeminin başından beri birçok müzisyen işsiz kaldığı ve geçinemediği için intihar etti. Dün Osmaniye'de inrihar eden Yusuf Karayiğit'in ardından bugün Adana'da 41 yaşındaki Ağahan Yerdelen hayatına son verdi.

SON ÜÇ AYDA BEŞ MÜZİSYEN...
Türkiye'de pandemi kaynaklı ilk ölümün üzerinden bu yana bir yıl geçti. Bu sürede hemen hiç iş yapamayan ve çok kısıtlı ya da hiç destek alamayan müzik sektörü emekçileri için koşullar giderek ağırlaştı. Son üç ayda ise 5 müzisyen (Erdem Topuz, Duran Ay, Mehmet Mert El, Yusuf Karayiğit, Ağahan Yerdelen) ekonomik sıkıntı gerekçesiyle girdikleri bunalım sonucu yaşamlarına son verdi.