Toplumsal Haber Merkezi

Milletvekilliği düşürülen HDP Kocaeli milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, bugün akşam saatlerinde Kocaeli'ndeki evinden tutukluluğa sevk edilmek üzere gözaltına alındı. Twitter hesabından açıklama yapan Gergerlioğlu'nun oğlu Salih Gergerlioğlu, "Babamı tutuklamaya geldiler. Aynı rezalet tekrarlandı. Ayakkabılarını giymesine müsaade etmeden yaka paça çıkardılar" dedi.

Artı TV yayınına telefonla katılan Ömer Faruk Gergerlioğlu, "Polisler Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yakalama kararını getirdiler. Kapıdalar, kendilerine 'Buyrun içeri gelin, biraz hazırlanayım' dedim. Ama içeri girmediler. Ben de hazırlıklarımı yapıyorum. Az sonra gideceğiz" diye konuştu.

HİÇBİR SUÇ İŞLEMEDİM
Suç işlemediğini belirten Gergerlioğlu şunları söyledi:

"Maalesef bir milletvekili bir ortaoyunuyla milletvekilliği düşürülerek cezaevine gönderiliyor. Bu, Türkiye'nin utancıdır, iktidarın utancıdır. Ben haksızlıklara karşı çıktığım için, KHK soykırımına karşı çıktığım için, çıplak aramaya karşı çıktığım için, işkencelere, insan kaçırmalara, cezaevi ihlallerine karşı çıktığım için cezalandırılıyorum. Ben hiçbir suç işlemedim."

Ömer Faruk Gergerlioğlu'na hapis cezası nedeniyle 10 gün içinde teslim olması için tebligat yapılmıştı.

AYAKKABISIZ GÖZALTINA ALMAYA ÇALIŞTILAR
Gergerlioğlu'nu gözaltına almaya gelen gelen polisler, TBMM'de yaptıklarına benzer bir rezalete imza atarak Gergerlioğlu'nu ayakkabısını bile giymesine izin vermeden gözaltına almaya çalıştılar.