Sokak Kedisi adlı YouTube kanalının sahibi Ebru Uzun Oruç ve eşi, Bağdat caddesinde silahlı saldırıya uğradı. Oruç, bir sokak röportajı nedeniyle MHP’liler tarafından tehdit ediliyordu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında sokak röportajı yaptıkları için tehdit mesajları alan Sokak Kedisi adlı YouTube kanalının sahibi ve sunucusu Ebru Uzun Oruç, İstanbul Bağdat Caddesi’nde eşi Barış Oruç ile birlikte iki kişinin silahlı saldırısına uğradı.

Ebru Uzun Oruç, saldırıyı sosyal medya hesabından şu sözlerle duyurdu:

Bağdat Caddesi’nde eşim Barış Oruç ve ben 2 silahlı kişinin saldırısına uğradık. Durumumuz iyi merak etmeyin. Şu an Emniyetteyiz.

Sık sık muhalif gazetecilere yönelik saldırılar ile gündeme gelen MHP’liler dün de Deva Partisi Karaman İl Başkanı Mustafa Burak Demirer ile Karaman’ın Sesi sitesi sahibi Hüseyin Ölger ve bağımsız milletvekili adayı Mustafa Köpüklü’ye saldırıdan sorumlu tutulmuştu.

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan bugünkü Yozgat Mitinginde Karaman saldırısına atıfta bulunarak MHP Genel Başkanı için, “Bildiği tek şey var. Kin, nefret. Başka da bildiği bir şey yok. Bir ayağı siyasetin içinde, bir ayağı şiddetin içinde” demişti.