Toplumsal Haber Merkezi

İktidar ortağı olduğu halde 'Askıda Ekmek' kampanyası yaparak emekçi halkın yoksullaştırıldığını kabul eden MHP, şimdi de esnafa zarf içinde 50'şer kuruş dağıtmaya başladı. MHP teşkılatları 50'şer kuruş 'siftah parası' ve 'bereket duası' dağıtıyor.

Ekonomik krizle birlikte yoksulluğun derinleştiği Türkiye'de iktidar ortağı MHP'nin "askıda ekmek" kampanyası büyük tartışma yaratmıştı. Bunun üzerine AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Türkiye'de böyle bir şey var mı? Bugün evine ekmek götüremeyen diye bir şey Türkiye'de var mı? Buna inanıyor musunuz?" tepkisi göstermişti.

MHP bu kez de esnafa yönelik "destek" çalışmasıyla gündem oldu. Partinin Kayseri Kocasinan İlçe Teşkilatı, esnafa zarf içerisinde "bereket duası" ve 50 kuruş "siftah parası" dağıttı.

Esnafa gönderilen 50 kuruşluk "siftah" parasına CHP'den tepki geldi. CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer, “Dün bütçe konuşmamda esnafa karşılıksız bir kuruş destek verilmedi demiştim. MHP İlçe teşkilatının 50 KURUŞLUK bu adımı sonrası düzeltme yapmam gerekiyor. Kocasinan hariç, esnafa 1 kuruş karşılıksız destek verilmedi” ifadelerini kullandı.