Karar TV'de yayınlanan Gündem Özel'e konuk olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Çin'den alınan koronavirüs ile ilgili, "Aşıyı olumsuz durumlarla karşılaştığımız zaman bıraktık diyelim. Sonra nereden alacağız? Almanya, ABD ve Rusya ile bağlantıların kurulması lazım." dedi.

"Çin ile ilişkilerde ne yapıldı hiçbir bilgi yok, bizim ülkemizde de yok" diyen Akşener, "ABD, özellikle AB ile ekonomik ilişkilerimiz çok yüksek. Bizde vatandaşlara bir anlatma ihtiyacı hissedilmese de orada vatandaşlara anlatma zorunlulukları var" ifadelerini kullandı. Çin ile ilişkiler konusunda rahatsız olduğunu belirten Akşener "bir kere aşı hassas bir durum. Şimdi Çin’in yöneticileri dostum olmuş durumda. Aşıyı olumsuz durumlarla karşılaştığımız zaman bıraktık diyelim. Sonra nereden alacağız? Almanya, ABD ve Rusya ile bağlantıların kurulması lazım. Vatandaş korkuyor. Psikolojik olarak o kadar travmatik bir durum var ki Türkiye'de o yüzden bu gidişatı doğru bulmuyorum" açıklamasında bulundu.

Çin'in Türkiye'deki savunucusunun Saray'ın küçük ortağı Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in olduğunu belirten Akşener, "Uygur Türkleri ile ilgili meseleyi de anlıyorum. Sonuçta Doğu Perinçek de iktidarın bir parçası. Bir yandan. O konuda Çin’in dokunulmazlığı var arkadaşta. Uygurlar Müslüman değil mi? Bir taraftan yerli ve milli tanımı üzerinden hain gibi tanımların uçuştuğu bir Türkiye'de yaşıyoruz. Bir yandan kamplarda kampların içinde ve her eve bir Çinli erkeğin yerleştirilmesi söz konusu. Bu çok vahim. Bunlara ağzınızı açmıyorsunuz. Çin'in Türkiye’deki savunucusu Doğu Perinçek ve sizin iktidarınızın bir savunucusu. Hey gidi günler hey, kimler, kimlerle berber" ifadelerine yer verdi.

2021'de gerçekleşek seçimlere yönelik de açıklamalarda bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, gerçekleşecek seçimde AKP'nin istediğini almayacağını ve gideceğini belirtti. İYİ Parti'ye bir yönelmenin olduğunu öne süren Akşener, "Kapılar açılıyor, birbirlerine yardımlar başlamış. Seçmen velinimeti olduğu zaman seçmen sizi tanzim eder. Bu anlayışın bugünün şartlarında oluşmaya başladığını görüyorum. Sadece ekonomi değil mesele. Artık bıkmış ve yorulmuşlar. Onun için bize yönelme var. AKP seçmeni korkusunu kaybetti. Kokuyorlardı bir zamanlar. Oğlum, kızım işten atılır yardım alamam diye korkuyorlardı ondan da korkmuyorlar artık. Göreceksiniz AKP bir sonraki seçimde eski oyunu alamayacak" dedi.

Kararsız seçmen kitlesinin oluştuğunu söyleyen Akşener açıklamalarına şöyle devam etti:

O kararsız seçmenler araştırmada en fazla oy alana en fazla konuyor. Ama en çok oradan kokuyorlar. En fazla kopuş AK Parti seçmeninde var. AK Parti ağırlıklı seçmenlerle karşılaşıyorum. Diyorlar ki dilini devam ettir, taban siyasetine devam ettir, bu defa sıra senin. Ama biz bunu bilmiyoruz. Bazı yerlerde yüzde 22, bazı yerlerde yüzde 17 gri bir kitle var. Biz geliyoruz diyemiyorum, karşımda 2 ciddi insan var. Ama kopuyor. bu gri kitlenin taliplisi İYİ Parti olarak bizi. Bu Cumhur İttifakı, AK Parti'ye oy veren makul seçmeni koparıyor.