Toplumsal Haber Merkezi

CHP'den ayrıldıktan sonra Memleket Partisi'ne geçen, oradan da ayrılınca bir süre yoluna bağımsız olarak devam eden eski Ergenekon kumpas mağduru Mehmet Ali Çelebi'nin AKP'ye geçtiği iddiası, CHP'li isimler tarafından da doğrulandı. İzmir Milletvekili Çelebi'nin AKP'ye geçmiş olması kimi çevrelerce şaşkınlıkla karşılandı ama bazı isimlerse durumu başbaşka bir açıdan okudu.

Bu isimlerden biri de soL Yazarı Fatih Yaşlı oldu. Yaşlı, Mehmet Ali Çelebi'nin AKP'ye geçmesini bir süredir dile getirdiği "seçimle gitmeme konsepti"nin bir parçası olarak değerlendirdi.

Mesajında "Çelebi'nin akepe'ye katılımı 'seçimle gitmeme konsepti'nin bir parçası gibi görünüyor" diyen Yaşlı, "Ülke seçimlere bir 'savaş hali' ile götürülecekse ve toplum bunun üzerinden manipüle edilip muhalefet buradan bölünecekse akepe'nin perinçek, feyzioğlu, çelebi gibi tiplere ihtiyacı olacak" ifadelerini kullandı.

Dr. Fatih Yaşlı, 2021 yılında verdiği bir söyleşide de 'seçimle gitmeme konsepti'ne değinmiş ve "Esas olarak yapılması gereken tartışma, seçimlerin ne zaman yapılacağından çok nasıl yapılacağıdır. İktidar, 'seçimle gitmeme konsepti' olarak adlandırdığım bir şekilde, art arda birtakım düzenlemeler yapıyor" demişti.