Kayyum yönetimindeki Mardin Büyükşehir Belediyesi, uzun zamandır ödenmeyen vergi borçlarına karşılık bir cami ve bir okulu sattı. Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne atanan ikinci kayyum Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, 2021 yılının ilk Meclis toplantısını yine seçilmiş Meclis üyeleri yerine kendisi gibi atanmış bürokratlarla gerçekleştirdi. Kayyum döneminde 1 Milyar 180 milyon TL borçlu hale getirilen belediyenin, borçları nedeniyle içine düştüğü durumu gösteren kararlar alındı.

Yeni yılın ilk toplantısında Artukbey ilçesinde bulunan bir cami, bir trafo ve bir okulu Maliye Bakanlığı’na satıldı. Mezopotamya Ajansı’ndan Ahmet Kanbal’ın haberine göre, Maliye Bakanlığı’na satışı yapılan taşınmazlar ile ilgili alınan kararda, “Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin vergi borcuna karşılık Maliye Bakanlığına satılmasına karar verildi” denildi.

Belediyeye ait elektrik trafosu da Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.’ye (DİCLE EDAŞ) devredild,. HDP’nin 31 Mart 2019 yerel seçimleriyle 14 Nisan’da yönetimi devralmasının ardından görevde olduğu dönemde sürekli borçları gerekçe göstererek, elektrikleri kesen DEDAŞ’a, Mardin Şehirlerarası Otogarı’nda bulunan ve belediyeye ait 1600 KVA’lık trafoyu 218 bin 423,48 TL bedel ile devretti.