Eldeki son verilere göre iktidarı boyunca kadın cinayetleri yüzde 471 artan ve bu dönemde bilinen 15 bin 557 kadının katledildiği AKP, işi "Kadınlar bizimle özgürleşti" demeye kadar vardırdı. Ancak bu, gazetecilere gazetecilik dersi vermeye kalkan Kübra Par için hiç önemli bir detay değil...

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin'in "AK Parti gelene kadar 'kadın' kelimesinin adı yoktu Türkiye’de" sözüyle ilgili tartışmalar sürerken, Habertürk yazarı Kübra Par'dan AKP'ye açık destek geldi.

Özlem Zengin ile ilgili yapılan haberlerdeki dili eleştiren Par, söz konusu açıklamaya neden olan HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir'in "Bu ülkeyi 18 yıldır siz yönetiyorsunuz, kadına yönelik şiddetten de siz sorumlusunuz” demesini ise 'anlamsız' bulduğunu yazdı.

İLGİLİ - AKP'li vekil okuduğunu anlamayıp emekli generale hakaret etti

Kübra Par'ın, AKP'nin uyguladığı kimi politikaların kadına şiddeti önlemekte yetersiz kalmasını eleştiren bu cümleye itiraz ederken gösterdiği gerekçe ise tüm siyasi partilerin seçmenlerinin kadına şiddet uygulaması oldu!

İşte Habertürk yazarı Kübra Par'ın yazısı:

Özlem Zengin’i yıllardır tanırım. Her şeyden önce boşanmış bir kadın olarak çocuklarını tek başına büyütmüş, en iyi okullarda okutmuş, kariyerini kendisi inşa etmiş, erkek egemen zihniyete meydan okumuş güçlü bir kadındır.

Ama “AK Parti gelene kadar 'kadın' kelimesinin adı yoktu Türkiye’de” cümlesi abartılı olmuş açıkçası.

Öte yandan HDP’yi çeşitli nedenlerle eleştirebiliriz ama kadın politikaları konusunda eleştirmek hakkaniyetli olmaz.

Nedenini anlatmak için kadın milletvekili oranlarının partilere göre dağılımına bakalım. KA.DER’in 2020 raporuna göre HDP yüzde 40’la eşitliğe en yakın partiyken, AK Parti yüzde 18,2 ile CHP’nin 12,6’lık oranını geçiyor. MHP 8,1 iken, Genel Başkanı kadın olan İYİ Parti yüzde 7,6 ile en düşük orana sahip!

Fakat HDP'li Taşdemir’in "Bu ülkeyi 18 yıldır siz yönetiyorsunuz, kadına yönelik şiddetten de siz sorumlusunuz” demesi anlamsız.

Çünkü hepimiz biliyoruz ki kadına şiddetin partisi martisi yok.

Muhafazakârı, milliyetçisi, solcusu, sağcısı... Bu ülkede her kesimden ve her sınıftan erkeğin karısına şiddet uyguladığını gördük.

Pek çok yasa çıkarıldı, cezalar arttırıldı ama yeterince etkili olamadı.

O yüzden siyasi kavgaları bir kenara bırakarak kadın cinayetleri konusunda kadın vekiller bir araya gelip ortak bir duruş sergilemeli.

Muhalefet partileri bir önerge verdiğinde hemen kenara itilmemeli.

Öte yandan şimdi Özlem Zengin’i eleştiren kadın milletvekilleri ve gazeteciler, İstanbul Sözleşmesi’nin arkasında durduğu için bağnaz medya organları tarafından hedef gösterildiğinde kendisini arayıp dayanışma göstermişler miydi? Bunu da sormalılar kendilerine...