Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz, AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin'i Meclis'teki açıklamalarından dolayı eleştirdi, Zengin ise Yavuz'a hakaret etti.

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, iki gün önce Meclis’te yaptığı konuşmada “Bu ülkede AK Parti gelene kadar 'kadın' kelimesinin adı yoktu Türkiye’de" ifadelerini kullandı. Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz ise kişisel Twitter hesabından 10 yıl önce Fransa'daki bir anısını anlatarak Özlem Zengin’i eleştiren bir paylaşımda bulundu.

Ahmet Yavuz, Türkiye’nin kadınlara seçme ve seçilme hakkının Fransa’dan 10 yıl önce 1934 yılında verdiğini hatırlatırken “Paris’te 2000’de diplomatik bir yemekte AKP’li Özlem Zengin gibi bir kadın, TR’de kadın haklarının olmadığını söylemişti. FR’de kadınların seçme ve seçilme hakkını ne zaman aldığını sormuştum. Zavallı bilememişti. Ben, ‘Fransız kadınlarından 10 yıl önce’ deyince morarmıştı” ifadelerini kullandı.

OKUDUĞUNU ANLAMAYIP HAKARET ETTİ
Ahmet Yavuz’un “AKP’li Özlem Zengin gibi bir kadın, TR’de kadın haklarının olmadığını söylemişti” sözleri sonrası Özlem Zengin de bir açıklamada bulundu. Twitter’dan paylaşımda bulunan Zengin, Yavuz’a “bir az beyinli”, “adi yalancı” diyerek hakaret etti. Zengin’in, Yavuz’un sözlerini anlamadığı ve Yavuz'un "Özlem Zengin gibi bir kadın" ifadelerini kendisi olarak algıladığı görüldü. 

Ahmet Yavuz, AKP’li Zengin’in kendisine hakaret etmesine ve okuduğunu anlamamasına ise “’Bir az beyinli’ ve ‘Adi yalancı’ ifadelerini bir sayın vekilin okuduğunu anlama ve kendini ifade etme seviyesinin bağlıyorum” diye yanıt verdi.