Konya’nın Meram ilçesinde yaşayan, 12 Mayıs'ta ırkçı saldırıya uğrayan ve ardından 30 Temmuz'daki ırkçı saldırıda da katledilen Dedeoğlulları ailesine ilişkin yeni bir detay ortaya çıktı. 12 Mayıs'taki saldırı sonra Dedeoğulları ailesi hakkında verilen koruma kararına ilişkin soruşturmayı yürüten Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından valilik ve  kaymakamlığa ailenin korunmasına dair bir talepte bulunulmadığı ortaya çıktı. Avukat Abdurrahman Karabulut ise ailenin korunması için birçok kez savcılığa dilekçe verdiğini açıklamıştı. 

'DİLEKÇEDE HERHANGİ BİR TALEBE RASTLANIŞMAMIŞTIR'
Dosya avukatı Abdurrahman Karabulut, Konya Valiliği ve Meram Kaymakamlığı’nda savcılık tarafından Dedeoğulları ailesine 12 Mayıs’ta gerçekleşen saldırı ardından koruma talepli müracaat olup olmadığına dair bilgi istedi. 

Konya Valiliği tarafından verilen cevapta, "Konya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2021/25879 soruşturma numaralı dosyası üzerinden devam eden soruşturma işlemlerine dair 12 Mayıs 2021 tarihinde meydana gelen olay sonrası maktuller lehine koruma tedbirlerinin alınması hususunda bildirim yapılıp, yapılmadığına ilişkin ilgili dilekçe incelenmiş olup, Valiliğimiz kayıtlarının tetkikinde herhangi bir talebe rastlanılmamıştır." denildi.

Meram Kaymakamlığı'nın cevabında da "Bilgi talep eden Abdurrahman Karabulut tarafından 12 Mayıs 2021 tarihinde meydana gelen olay sonrasında veya vekil tayin edildiği 7 Haziran 2021 tarihinden sonra, Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan ve İl Emniyet Müdürlüğü’nden maktuller lehine koruma tedbiri talep edildiğine dair belge kaydına rastlanılmamıştır." ifadeleri yer aldı.

'HESAP VERECEKSİNİZ'
Gelen cevapları sosyal medya hesabından paylaşan Avukat Abdurrahman Karabulut, "Konya Valiliği ve Meram Kaymakamlığına, müvekkillerim için savcılığa yaptığımız koruma talebine ilişkin bir müracaat olup olmadığını sorduk. Gelen cevap; savcılığın, bir koruma talebinin olmadığı iletildi. Katliamın sorumlusu soruşturmayı yürüten savcılıktır. Hesap vereceksiniz." dedi.