Toplumsal Haber Merkezi

Kocaeli’de Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyelerine yönelik gerçekleştirilen ev baskınlarında 13 kişi gözaltına alındı. 

Kocaeli’de bu sabah eş zamanlı yapılan ev baskınlarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi üyeleri ve partinin eski il yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 13 kişi gözaltına alındı. 

Gözaltı gerekçeleri öğrenilemeyen 13 kişinin il emniyetine götürüldükleri belirtildi. 

URFA'DA DA GÖZALTILAR VAR
Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Urfa merkezli Adana, Osmaniye, Hatay, Çorum, Diyarbakır, Siirt, Mardin, Uşak ve İzmir’de yapılan ev baskınlarında 17 kişi gözaltına alındı. 17 kişinin 15 Şubat Uluslararası Komplosunu protesto edecekleri iddiasıyla gözaltına alındıları öğrenildi.

Adana’da yapılan ev baskınlarında Mehmet Özay adlı kişinin gözaltına alındığı ve diğer 16 kişi ile birlikte Urfa Emniyet İl Müdürlüğü’nde tutulduğu öğrenildi.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu sosyal medya hesabından gözaltılara ''Ülke yangın yeri, yetmiyor, iktidar daha baskı getirecek anayasa peşinde!'' sözleriyle tepki gösterdi.

Gözaltına alınan ve ismi öğrenilen 9 kişi şu şekilde:

Saki Ermiş, Şirin Ermiş, Ömer Aslan, İbrahim Güler, Güney Meriç, Erkan Macak, Sezgin Güler, Rodi Babayiğit, Hakan Karakoç.