AKP İstanbul Milletvekili Betül Sayan Kaya, İstanbul Büyükşehir Belediyesini hedef aldı. Hayvanların bakımsızlıktan öldüğü görüntüleri paylaşan Kaya, görüntülerin AKP dönemine ait olduğu ortaya çıkınca paylaşımını sildi.

Betül Sayan Kaya, sosyal medya hesabından hayvanların bakımsızlıktan öldüğü görüntüleri paylaşarak İstanbul Büyükşehir Belediyesini hedef almaya çalıştı.

Kaya, "Hayvanları bu koşullara mahkum eden İstanbul Büyükşehir Belediyesinin gayrı insani yönetim anlayışı için hayvanseverlerimiz neden yeterince seslerini yükseltmiyor" ifadelerini kullandı.

GÖRÜNTÜLER AKP DÖNEMİNE AİT ÇIKTI, PAYLAŞIMINI SİLDİ!
Betül Sayan Kaya'nın paylaştığı görüntüler ise 2018 yılında çekildiği ve AKP dönemine ait olduğu ortaya çıktı. Kaya, AKP dönemine ait olduğu anlaşılınca paylaşımını sildi. 

AİLESİNE VERİLEN GÖREVLER DİKKAT ÇEKİYOR
Fatma Betül Sayan Kaya
'nın kız kardeşi olan Ayşe Sayan Kuveyt'e büyükelçi olarak atanmıştı.

Sayan'ın bir diğer kardeşi olan Nazmiye Sümeyye Sayan'ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi Üyesi olduğu biliniyor. Nazmiye Sümeyye Sayan'ın hem müdürü hem de ortağı olduğu DİGİMEG Eğitim Danışmanlık ve Medya Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti AKP'li belediyelerden aldığı yüklü ihalelerle gündeme gelmişti.

Bir başka kardeş Ayşe Hilal Sayan Koytek ise Bilgi Teknolojileri Kurumu'nda (BTK) müsteşar yardımcılığı görevini yürütüyordu, ancak 25 Mayıs 2016 tarihinde görevinden istifa etmişti.

Fatma Betül Sayan Kaya’nın bir başka kardeşi, Ömer Fatih Sayan ise hala BTK başkanlığı görevini yürütüyor.

Sayan kardeşlerin babası olan Avukat Ramazan Sayan'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a son derece yakın bir isim olduğu biliniyor.

Erdoğan Hollanda krizinden sonra Fatma Betül Sayan için "Elimizde büyüyen bir kızımız" ifadesini kullanmıştı.