Oğuzhan Uğur'un program tanıtımında mültecileri eleştirmesi üzerine Uğur hakkında suç duyurusunda bulunan Hasret Yıldırım'ın 30 Ağustos'u kutlayanlara "Köpekler" dediği  ve defalarca Atatürk'e hakaret ettiği ortaya çıktı.

Oğuzhan Uğur’un YouTube kanalında paylaştığı ve tartışma yaratan videosuyla ilgili bir grup sarıklı kişi suç duyurusunda bulundu. Uğur'un "İnsanlık suçu işlediği" iddia edilen dilekçenin ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Uğur ile ilgili soruşturma başlattı.

Youtube kanalında gündeme dair yorumlar yapan Oğuzhan Uğur’un yeni sezon tanıtımı tartışma yaratmıştı.

Sosyal medyada gördüğü tepki sonrasında açıklama yapan Uğur, “Elini kolunu sallayarak toprağıma çöken kimliği belirsiz Afganlara verdiğimiz tepki, ‘din düşmanlığı’ olarak başlıklandırılmış. Dini kullanıp milletin kafasını karıştırmayın, kılıf uydurmayın. Nasılsa ileride bunun acısını hep beraber çekeceğiz. Biz biliyorduk diyeceğiz, siz hata” dedi.

Paylaşılan videonun ardından suç duyurusunda bulunan sarıklı grup içindeki bir kişi dikkat çekti. Kıyafetine saygı bekleyen Hasret Yıldırım adlı şahsın, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutlayanlara 'Köpekler' dediği ortaya çıktı. 

MAHKEMELERİN DOKUNMADI İSİM

Pelikan grubu ve Fatih Tezcan'a yakınlığıyla bilinen ve daha önce defalarca Atatürk'e hakaretlerde bulunan Hasret Yıldırım'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutlayanlara da"Köpekler" dediği ortaya çıktı. 

"İslami kıyafet" diyerek sarığına saygı bekleyen Yıldırım'ın Zafer Bayramı'nı kutlayanlarla ilgili  'Köpekler “30 Ağustos zafer bayramlarını” kutluyorlarmış' ifadelerini kullandığı ortaya çıktı. 

Yıldırım, Ayasofya'nın açıldığı gün Fetih TV'ye hilafet çağrısı yapan bir açıklamada bulunmuş ve "Hilafet nereden battıysa oradan kalkacak" demişti.


DAHA ÖNCE DE ATATÜRK'Ü HEDEF ALMIŞTI

Daha önce de Atatürk’e yönelik “Ulu mikrop” ve ''atam bombası'' ifadesini kullanmış olan Yıldırım, halkı kin ve nefrete sürüklemesine rağmen herhangi bir hapis cezası almadı.