Kabataş yalanı gibi birçok AKP operasyonunun başrollerinden olan Fuat Uğur'la yandaş ATV Ankara Temsilcisi Şebnem Bursalı arasındaki tartışmada nokta kondu. Medya kulislerinde konuşulanlara göre Bursalı ile tartışan Fuat Uğur işinden oldu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bu yıl ilk defa Saray'da düzenlenen Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği (RTGD) 2019 yılı Medya Oscar Ödülleri Töreni'ne katılmıştı. Törene sponsor olarak katılan Murat Kapki de, Erdoğan’ın elinden ödül alanlar arasındaydı. Ancak Erdoğan’dan ödül alan Murat Kapki için iktidar medyasının bir kısmında, “İmamoğlu’nun reklam şirketinin sahibi”, “Olay TV’nin sponsoru”, “Kardeşi FETÖ okulunda müdür”, “bilinmezliklerle dolu bir isim” denilerek hedef gösteriliyordu.

Konuyla ilgili Işıkçılar Cemaati’nin yayın organı Türkiye'de yazan Fuat Uğur da, “İmamoğlu’nun reklamcısı Külliye’ye nasıl sızdı, amacı neydi?” başlıklı bir yazı kaleme aldı ve Murat Kapki’nin törene sonradan sponsor olarak eklendiğini, katılabilmek için ise 2 milyon TL ödediğini öne sürdü. Ayrıca Fuat Uğur yazısında Murat Kapki’nin açılabilecek soruşturmalardan kurtulmak için Erdoğan ile fotoğraf verdiğini de iddia etti.

ORTALIĞI KARIŞTIRINCA KAPIYA KONULDU
Uğur’un iddialarına yanıt RTGD Başkanı, ATV Ankara Temsilcisi ve Sabah yazarı Şebnem Bursalı’dan geldi. Bursalı, sosyal medya hesabından Fuat Uğur’u yalanladı. Uğur da yanıtında iddialarını devam ettirdi. İki ismin tartışması günler boyunca sürdü...

Odatv’nin edindiği bilgilere göre; ATV Avrupa’da “Avrupa'da Gündem” programını sunan Fuat Uğur’un görevine son verildi.