DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti. Kılıçdaroğlu görüşme sonrası gerçekleştirdikleri basın açıklamasında AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a "Z kuşağı önünde tartışalım" çağrısında bulundu.

Erdoğan'ın 'militan' açıklamalarına yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Sözlüğe bakıldığı zaman militan belli bir düşünceyi savunan, mücadele eden kişi demektir. Bizim burada kastettiğimiz devletin tarafsızlığıdır, vatandaşlarına karşı tarafsızlığıdır" hatırlatmasında bulunarak şunları söyledi:

Eğer bir Milli Eğitim Müdürü İhvan'ın yaptığı hareketi, İhvan'ın logosunu kendi arka tarafındaki panoya koyup bir fotoğraf veriyorsa bu kişi devlet memuru değildir. Devlet memuru siyasetle uğraşmaz. Valililer kaymakamlar siyasetle uğraşmazlar. Onlar tarafsızdır, devleti temsil eder. Bir siyasi partiyi temsil etmezler. Eğer devlet memurlarını bir siyasi partinin elemanı haline getirirseniz onu militanlaştırmış olursunuz. O kişi tarafsızlığını kaybetmiş olur. Üzerinden durduğumuz budur, bu konuda çok sayıda örnek var.

'VALİLERE 'DAVA AÇ' DEMEK, VALİLER AKP'NİN EMRİNDE DEMEKTİR'

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 'bütün valiler dava açsın' demesine de değinen Kılıçdfaroğlu "bütün valiler benim, AKP'nin emrinde' demektir. Dolayısıyla ben talimat veriyorum hep beraber dava açın. Bu ne demek? Bir partinin genel başkanının talebinin bütün valiler tarafından kabul edilmesi demektir. Bunun akıllar mantıkla bir ilgisi var mıdır? Devleti politize etmesinler." dedi.

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a seslenerek, "O beşli çetenin sözcüsüdür. Ben fakirin, derdi olanın sözcüsüyüm" derken televizyonda birlikte tartışma çağrısında bulundu. "Bir sürü televizyon kanalı var, gelsin tartışalım. Verilemeyecek hiçbir hesabım yoktur" diyen Kılıçdaroğlu, "Z kuşağının önünde oturalım. Tartışalım. İsterse A Haber'de yapalım, beraber tartışalım" diye konuştu.