CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ayasofya’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı bir etkinlikte imam Mustafa Demirkıran’ın kullandığı “Bunlardan daha zalim ve kafir kim olabilir... Ya Rabbi bir daha bu zihniyetin bu milletin başına gelmesini mukadder buyurma" sözlerine, “Kimlerin damarlarında kafir ve zalim kanı akar, vatansever Sütçü İmam’dan beri çok iyi biliriz” tepkisini gösterdi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlediği İstanbul'un fethinin 568. yıl dönümü etkinliğinin ardından, sosyal medya hesabından etkinliğe ilişkin görüntüleri paylaşarak şu mesajları verdi:

‘BU ŞEHİR TÜRK VATANININ ZİYNETİDİR’

Osmanlı Devleti’nin en genç padişahlarından, fetihe çıktığında sadece 20 yaşında olan Fatih Sultan Mehmet Hanımız ve şanlı ordusunu rahmet ve minnetle yâd ediyorum. İstanbul’un fatihinin emanetine sahip çıkan ve bu şehri işgalcilerden kurtaran Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, bu şehir Türk vatanının ziyneti, Türk tarihinin serveti, Türk milletinin göz bebeğidir.

'SÜTÇÜ İMAM’DAN BERİ ÇOK İYİ BİLİRİZ'
Kılıçdaroğlu, ayrıca; Ayasofya Camisi’nde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katıldığı bir etkinlikte imam Mustafa Demirkıran’ın “Bunlardan daha zalim ve kafir kim olabilir... Ya Rabbi bir daha bu zihniyetin bu milletin başına gelmesini mukadder buyurma" ifadelerini kullanmasına da tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, “Ayrıca kimlerin damarlarında kâfir ve zalim kanı akar, vatansever Sütçü İmam’dan beri çok iyi biliriz” dedi.