Umut Kurnaz

Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı Türkçe ve Dil Eğitimi Araştırma ve Geliştirme Merkezi'nin (TDE-ARGEM) 16-18 Mayıs 2022 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlediği “İyi Uygulamalar Konferansı’nın ihalesi dudak uçuklattı. İstanbul Esenyurt’taki beş yıldızlı bir otelde, yalnızca 60 kişinin sunum yaptığı üç günlük konferans 1 milyon 130 bin 500 liraya ihale edildi.

İstanbul Esenyurt’ta bulunan Kaya İstanbul Fair & Convention adlı otelde düzenlenen konferans için yapılan ihale sözleşmesinde 125 kişi için üç günlük, 15 kişi için bir günlük ve 10 kişi için beş günlük olmak üzere katılımcıların konaklaması için her şey dahil (alkollü içecekler hariç) toplam 150 oda tutuldu. Otelin kendi sitesinde tek kişilik her şey dahil konaklama ücreti gecelik 2 bin 41 lira olarak belirtiliyor.

Ne var ki sözleşmede ilk gün 300, diğer iki gün 225 kişilik olmak üzere üç günde toplam beş defa ikram hizmeti verileceği yazsa da konferanstan kameralara yansıyan en kalabalık karelerde 100 kişinin dahi bulunmadığı görülüyor.

1 MİLYON 130 BİN LİRAYA İHALE EDİLDİ 
Sözleşmede belirtildiği üzere; katılımcılara hatıra olarak 350 adet çelik termos, 350 adet denim çanta ve sunum yapan öğrencilere otuzar adet tişört ve sırt çantasının hediye edildiği konferansta sunum yapan öğretmenler içinse 75 adet birinci kalite ahşap kutu içerisinde 2 adet çinili kahve fincanı, metal kutu içerisinde 125 gr. Tük kahvesi, birinci kalite esanslı kokulu mum ve doğal rafya ile aranjman yapılmış kuru çiçek hediye edildi. Bakanlık, konferansı  organize edecek firmayı belirlemek için ihaleye çıktı. Elektronik Kamu Alımları Platformu’nda yayımlanan ihaleyi, 1 milyon 130  bin 500  lira bedelle Park Rönesans Turizm Seyahat Havacılık Kargo İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi aldı.

KEYİF TURİZM

FİRMANIN TÜM REFERANSLARI BAKANLIKLAR VE İHH’DEN...
İhaleyi alan ‘Park Rönesans Turizm Seyahat Havacılık Kargo İnş. San. Tic. Ltd.’ şirketi, alt marka olarak ‘Keyif Turizm ve Organizyon’ ismini kullanıyor. Resmi sitesi olan ‘www.keyiftur.org' adresindeki tüm referanslar, bakanlıklar ve İHH'dan...

Mevcut sermayesi 200 bin lira olarak belirtilen şirketinin yüzde 90 hissesinin sahibi olan Yener Akar. Sosyal medya hesabında kendisini 'organizatör, tarihçi ve ümmetçi' olarak tanıtan Akar'ın neredeyse tüm paylaşımlarının, gerici İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) ve Anadolu Gençlik Derneği (AGD) paylaşımlarından oluşması ayrıca dikkat çekti.