Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, işveren ve işçi temsilcilerinin katılacağı Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun dördüncü ve son toplantısını 28 Aralık'ta saat 10.30'da yapılacağını açıkladı.
 
Konuya ilişkin Twitter hesabından açıklamada bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise asgari ücretin 3 bin 100 TL olması gerektiğini ifade etti.

Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Asgari ücret ile geçimini sağlayan vatandaşlarımız için asgari ücret; vergisiz net 3.100 TL olmalıdır” ifadelerini kullandı.

CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak da dün parti genel merkezinden düzenlediği basın toplantısında asgari ücrete ilişkin açıklamalarda bulunmuştu. Öztrak şu ifadeleri kullanmıştı:

Sarayın beslemelerine Dört, beş yerden alınan ballı maaşlar yetmezken maden ocaklarında, inşaatlarda, tersanelerde ter döken işçilerimize ayda 2 bin 792 lirayı yeterli gören düzenin adı ucube Saray rejimidir.

Asgari ücretin ortalama ücret olduğu bir ülkede TÜİK’in hesapladığı bu rakam zulümdür. Bu zulmün sebebi ise ucube Saray rejimidir. Asgari ücret en az 3 bin 100 TL olmalıdır.