İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AKP’li Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne kayyum olarak atanması sonrası başlayan protestolara destek verdiği için CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nu hedef almıştı.

Soylu, Kaftancıoğlu’nu ve Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerini hedef aldığı konuşmasında “Buradan sormak istiyorum, bir siyasi parti il başkanının, üniversitedeki bir rektör atamasında oranın önüne terörle iltisaklı militanlarıyla beraber gelenlerin içerisinde ne işi var? Bu ülke, çok badire geçirdi, çok zorluklardan geçti, bu tip militan ruhlu insanları da ülkenin huzurunu bozmak isteyen siyasileri de çok gördü. Ama bu tezgaha bu ülke bir kez daha düşmez.” ifadelerini kullanmıştı.

‘KISKANMAYIN NE OLUR’
Sosyal medya hesabından Soylu’ya yanıt veren CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “CHP’si ve CHP’li il başkanları illerindeki tüm kesimlerin sorunlarıyla ilgilenir, takipçisi olur ve haklı mücadelenin yanında yer alırlar. Kibir göstermez davetlere de icabet ederler. Kıskanmayın ne olur, çalışın sizin de bizler gibi il başkanlarınız olur:))” dedi.