Akşener'in başdanışmanı Aytun Çıray, uluslararası kuruluşlar için hazırlanan bir ankette AKP'nin oy oranını yüzde 17-20, MHP'nin yüzde 4-6 olduğunu iddia etti. Çıray, anketlerin telefonla yapıldığı için insanların fişlenme endişesi ile doğru yanıt vermediğini ifade etti.

İyi Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, yüz yüze yapılan anketlerde AKP’nin oy oranının yüzde 17-20, MHP’nin yüzde 4-6 arasında olduğunu belirtti.

Çıray, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, pandemiden dolayı anketlerin telefonla yapıldığını ve milletin fişleneceğim korkusuyla doğru yanıt vermediğini belirtti. Çıray, uluslararası bir kuruluş adına yapılan yüz yüze çalışmadaki verilere göre AKP’nin yüzde 17-20, MHP’nin yüzde 4-6  oranında oy çıktığını kaydetti.

Çıray’ın mesajı şöyle: “Şu anda tüm anketler telefonla yapılıyor. Millet fişleneceğinden korkarak doğru yanıt veremiyor. Ama uluslararası bir kuruluş adına yapılan yüz yüze çalışmadaki gözlemsel verilere göre.. AKP %17-20, MHP %4-6. Diğerlerine gelince.. Sadece @iyiparti geliyor demekle yetinelim. “dedi.

Avrasya Araştırma Şirketi tarafından önceki gün açıklanan ankette ise kararsızlar dağıtılmadan partilerin oy oranları şöyle:

AKP: Yüzde 29,0
CHP: Yüzde 18,2
Kararsızım: Yüzde 13,8
İyi Parti: Yüzde 12,9
HDP: Yüzde 9,3
MHP: Yüzde 6,8
Oy kullanmayacağım: Yüzde 6,7
Deva Partisi: Yüzde 2,0
Gelecek Partisi: Yüzde 0,6
Diğer: Yüzde 0,5