CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis'te bütçe görüşmeleri esnasınka konuşma yaparken AKP sıralarından Cumhurbaşkanlığı için 'aday ol' sesleri ile karşılaştı. Kılıçdaroğlu, AKP'den yükselen bu sese beklenmedik bir karşılık verdi.

CHP'li milletvekillerin ayakta alkışladığı yanıtta Kılıçdaroğlu, “Benim aday olamayacağımı size kim söyledi. Kim söyledi? Ben ne istiyorum. Ben tek adam rejimi istemiyorum. Ben ülkesinde esnafın ensesinde boza pişiren bir yönetim istemiyorum. Ben parlamenter sistem istiyorum. Demokratik, halkçı parlamenter sistem istiyorum. Ben her kuruşun hesabını veren bir siyaset anlayışı istiyorum” yanıtı verdi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamaları 'aday mı oluyor?' sorusunu akıllara getirdi. İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına yönelik sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

İYİ Parti'li Çıray ''Kılıçdaroğlu bu defa Cumhurbaşkanı adayı'' diyerek "“Bütçe konuşmasının satır aralarına... Ve konuşmanın coşkusuna baktığımızda sayın Kılıçdaroğlu bu defa cumhurbaşkanı adayı” ifadelerini kullandı.