Toplumsal Haber Merkezi

İyi Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, "Çözüm sürecinde bize, partimize vadettiklerini elbette açıklayacağız açıklamazsak namerdiz" diyen HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'a açıklama çağrısında bulundu.

AKP'nin yeni bir çözüm süreci başlatacağını iddia eden Türkkan, "Bakmayın HDP’yi kapatırız tehditlerine, HDP bugün Cumhur İttifakının varlık sebebidir. AK Parti ve HDP’nin çizgisi aynıdır. Yeni bir çözüm süreci için toplumun nabzını ölçüyorlar şu anda. Osman Öcalan’ı TRT ekranlarına çıkaranlar, yarın Murat Karayılan’ı TRT ekranlarına taşıyacaklarına dair sinyal verenlere bakarsanız, benim bu dediklerimin ne kadar doğru olduğunu bir kez daha anlarsınız" diye konuştu.

MERKEZ BANKASI'NIN 95 MİLYAR DOLARI YOK
Türkkan, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Göreve geldiğimizde 27,5 milyar dolar döviz rezervi vardı Merkez Bankası'nın. Şimdi 95 milyar dolar döviz rezervimiz var. Çünkü biz bu işi biliyoruz" sözlerine yanıt verdi. Türkkan, "Erdoğan siz bu işi bilmiyorsunuz. Net ifade ediyorum. Öyle 95 milyar doları falan yok Merkez Bankası’nın. Bildikleri bir tek konu var. Bir kurumun içi boşaltılıyorsa en iyi onlar boşaltıyorlar" dedi.