CHP'li Karagöz, genç bir kadını zorla bir restorana kapatarak taciz ettiği iddia edildi. Karagöz çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Konuyla ilgili çeşitli iddialar gündeme getirilirken gazeteci Barış Yarkadaş'tan açıklama geldi.
Yarkadaş konuya ilişkin sosyal medya hesabından "tarihe not düşmek için yazıyorum" diyerek yaptığı açıklamada "CHP Maltepe İlçe Yönetim Kurulu Üyesi U.K'nin karıştığı cinsel saldırı olayına sessiz kalamam" dedi.
"Cezaevine atılan U.K, insanlık dışı bir suç işlemiş ve partimizin değerlerine leke sürmüştür" diyen Yarkadaş, şahsın Cumhuriyet Halk Partisi'nden bir an önce atılması gerektiğini ifade etti.
Yarkadaş, yaptığı bu paylaşımın ardından CHP İstanbul İl Başkanlığı ve CHP Maltepe İlçe Başkanlığı'ndan yetkilelerin kendisini aradığı ve cinsel saldırı suçlaması ile tutuklanan "saldırgan" Umut Karagöz'ün ihraç istemiyle disipline sevk edildiğini belirtti.
akp ye yargısız infaz yapıyorsun, tutuklamalar hükümlülüğe dönüştü, yargıya emir veriyorsun, yargı siyasetin emrine girdi diyip beyin yakan chp daha suçluluğu tespit edilmemiş kişiyi iddanamesi dahi hazırlanmamışken partiden atıyor. bismillah be. tanımam etmem ama bu millet peşin hüküm vere vere kim haklı kim mağdur kim mağrur artık seçemez oldu.