Toplumsal Haber Merkezi

Afet bölgelerine gidip "Zina afet doğuruyor" gibi tebliğler yapmalarına alışık olduğumuz gericiler, şimdi de koronavirüs salgınını fırsata çevirme derdinde. Dünya üzerinde onlarca ülkeye yayılmış bir salgınla mücadele etmek için bilim insanları kolları sıvamışken, ülkeler salgının yayılması için tedbirler alıyorken İslamcılar kum havuzunda oynamaya devam ediyor.

Televizyonda 'uzman' sıfatıyla tanıtılan kişiler salgına karşı 'kelle paça', 'tuzlu su' gibi gayrıciddi ve bilimsel olmayan tezlerle kamuoyunun belleğini işgal ederken, İslamcılar da kendi propagandalarını yapmaktan geri durmuyor. Dün, gerici Yeni Akit, bir 'haber' yapıp "Koronavirüsten korunma duası" yaynlamıştı. Buradan yola çıkan İslamcılar da kendi senaryolarını yazmaya, dünya nüfusunu tehdit eden bir salgın karşısında insan aklıyla alay etmeye başladı.

İLGİLİ - Akit de geldiğine göre ekip tamam: Bu da anti-koronavirüs duası...

Sosyal medya kullanıcılarından biri, bu doğrultuda 'Koronavirüsten korunma reçetesi' yayınladı. Avukat Kasım Karadaş isimli şahıs, koronavirüsten korunmak için şeriata uymak gerektiğini yazdı. "Sık sık elinizi yıkayın (abdest alın), maske takın (peçe takın, örtünün), kalabalık ortamlarda dolaşmayın (eve dönün), herkesle tokalaşmayın (harem/selam)" diyen Karadaş,  "21. Yüzyıl'da tüm reçeteler İslam'ı yazacak" mesajını paylaştı.

Karadaş'ın bu mesajı, reçetesinin neden bir şeriat ülkesi olan İran'da tutmadığını ise belli ki akıl edemeden paylaştığı düşünülüyor. İran'da Sağlık Bakanı Yardımcısı ve bir milletvekili de dahil olmak üzere 95 kişide koronavirüs tespit edilmiş bulunuyor. İran'daki can kaybı 16'ya ulaşmış durumda.