Toplumsal Haber Merkezi

"El-Kaide silahlı terör örgütü kurma ve yönetme" suçlamasıyla hakkında 22 yıl 6 ay hapis cezası istenen ve 'Ebu Hanzala' kod adıyla bilinen Halis Bayancuk, Cübbeli Ahmet'in 'silahlanan Selefiler' ve 'Yurt dışından fonlanan tarikatlar' iddialarına cezaevinden yanıt verdi. Bayancuk Cübbeli Ahmet için "Cübbeli Ahmet ismindeki adam, hem yalancıdır hem müfteridir hem de iddialarının hiçbirine delil zikredemeyecek kadar aciz bir insandır" dedi. 

Cezaevinden gönderdiği mektupta Cübbeli'den 'müfteri' diye bahseden Bayancuk "Ey müfteri... Sen diyorsun ki: 'Bu insanlar bizim malımızı, canımızı, kadınlarımızı, kızlarımızı kendilerine helal görüyorlar.' Ey Müfteri! Ben seni Allah adına, bu söylediğine delil getirmeye davet ediyorum ve biliyorum ki ebediyen buna delil getiremeyeceksin" ifadelerini kullandı.

'KENDİNE BİR İRİN ÇUKURU KAZ...'
Bayancuk “Kim bir mümin hakkında onda olmayan bir şeyi söylerse, Allah onu, söylediğini ispat edinceye kadar irin çukurunda bekletir" şeklindeki bir hadisten gönderme yaparak Cübbeli'ye şunları söyledi:

Kendine bir irin çukuru kazmanı ve bu duruma hazırlanmanı tavsiye ediyorum. Çünkü Kıyamet Günü’nde bu iddialarını ispatlaman mümkün olmayacak.