Gri pasaportla yurt dışına insan kaçakçılığı yaptığı ortaya çıkan Malatya’nın AKP'li Yeşilyurt Belediyesi'nin 2020’de 9 buçuk milyon maliyetle belediye hizmet binasının yapımı işi Kocaeli'den bir müteahhitte verildi. Ancak aradan uzun bir zaman geçmesine rağmen belediye hizmet binası halen tamamlanamadı. CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, belediye hizmet binasın bitmemesine rağmen müteahhide parasının verildiğini ancak müteahhittin işi tamamlamadan şehri terk ettiğini iddia etti. İnşaat alanında toplanan Kiraz ve belediye meclis üyeleri, açıklama yaparak konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

‘HASTANE KAPATILDI, ONUN YERİNE 9 BUÇUK MİLYONA BİNA İHALESİ YAPILDI’
CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri ve partililer ile birlikte Yeşilyurt Belediyesi yeni hizmet binasının yapılacağı alana giderek basın açıklaması yaptı.

Sözcü'nün haberine göre inşaat bitmeden paranın tamamının ödendiği ve sonrasında müteahhidin çekip gittiği iddialarını soran Kiraz, “Yeşilyurt Belediyesi'nde yaşanan bir başka skandalla karşı karşıyayız. Tüm Türkiye'nin gündemine oturan insan kaçakçılığı ile ilgili suç duyurusunda bulunduk ancak henüz bir sonuç alamadık. Bugün bir başka skandalla ilgili buradayız. Eski SSK hastanesi yerine yapılan Yeşilyurt Belediyesi Hizmet Binası önündeyiz. Burası daha önce TOKİ'ye verilmişti. O dönemde de Malatya'nın hastanesiz kalacağını bu tasarruftan vazgeçilmesini dile getirmiştik. Daha sonra bölge Yeşilyurt Belediyesi'ne verildi. Yeşilyurt Belediyesi bu alana Malatyalıların, Yeşilyurtluların parasıyla hizmet binası yapıyor. Kocaeli'nden gelen bir müteahhide buranın inşaat işi veriliyor. İhale yapılmadan davet usulü ile inşaat 9 buçuk milyon liraya veriliyor. Kocaelili firma işini bitirdikten sonra parasını alacak. Meclis üyelerimiz sorduğunda belediye başkanı işin yüzde 80'inin bittiğini firmanın da parasını ödediğini söylüyor” diye konuştu.