İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Fransa'nın başkenti Paris'in belediye başkanı olan Anne Hidalgo'nun Fransa'daki cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki adaylığını tebrik etti.

İmamoğlu yaptığı açıklamada “Arkadaşım ve meslektaşım Paris Belediye Başkanı Anne'ye Fransa'da cumhurbaşkanı adayı olarak yeni yolculuğunda başarılar dilerim” ifadelerini kullandı.

Sosyalist Parti'den iki kere Paris Belediye Başkanı seçilen belediye başkanı Anne Hidalgo, 12 Eylül'de Rouen şehrinde yaptığı açıklamada, 2022’de cumhurbaşkanlığı için yarışacağını açıklamıştı.

HİDALGO'NUN ANKETLERE GÖRE YÜZDE 7-9 OY ALACAĞI ÖNGÖRÜLÜYOR
Konuşmasında Hidalgo, "Bizi birleştirmesi beklenen 5 yıllık cumhurbaşkanlığı dönemi hiç olmadığı kadar böldü. Sosyal sorunları çözmesi bekleniyordu ama daha da kötüleştirdi. Yer yüzünü koruması bekleniyordu ancak ekolojiye sırtını döndü." demişti.

62 yaşındaki Hidalgo’nun belediye başkanlığı dönemi boyunca Paris’te 2015 terör saldırıları, Sarı Yelekler eylemleri, Notre Dame Katedrali yangını gibi kritik gelişmeler yaşanmıştı. Hidalgo, Paris’te araç sayısını azaltarak daha yeşil bir şehir inşa etme yönünde girişimleriyle tartışmalara neden olmuştu.

Anketler, şu an için Sosyalist Parti tarafından aday gösterilmesi durumunda Hidalgo’nun seçimin ilk turunda yüzde 7-9 arasında bir oy alabileceğini gösteriyor.