İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı İSKİ, Beylikdüzü'nde yıllardır yaşanan su baskınlarını sona erdirecek atıksu, yağmursuyu ve dere ıslahı yatırımlarını tamamladı.

Projenin tamamlanması nedeniyle, Barış Mahallesi'nde açılış töreni düzenlendi. “150 Günde 150 Proje Maratonu” kapsamında düzenlenen törende, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu bir konuşma yaptı.

'39 İLÇE BELEDİYE BAŞKANIMIZLA SAĞLIKLI DİYALOG KURDUK'

32 yılının Beylikdüzü'nde geçtiğini hatırlatan İmamoğlu, şöyle konuştu:

Geçmiş zamandan bugüne, yerin üstü kadar yerin altını da burada iyi bilirim.

Dolayısıyla o altyapı eksikliğinin bizi nasıl zora soktuğunu ve o hizmetlerin giderilmesi noktasında işlerin nasıl yavaş yürüdüğünü, belediye başkanı olunca da iş birliği yapma gayretimize rağmen, ne yazık ki karşılık bulamadığımız süreçten sonra bildiğimiz bu eksikliği hızlıca temas ettik.

Ve bugün, neredeyse 70 kilometreye yakın atık suyu ve yağmur suyu yatırımlarıyla gerçekten çok özel bir noktaya geldiğimizi görmekteyim.

Hizmet noktasında siyasi parti ayrımı yapmadıklarına vurgu yapan İmamoğlu, şöyle konuştu:

39 ilçe belediye başkanımızın tamamıyla da sağlıklı diyalog kurma konusunda, çok özenli çalıştık.

Bazı belediye başkanlarımız, yine siyasi parti ayrımı yapmaksızın söylüyorum, ortak iş birliğinin keyfini bize yaşattılar.

Bunların birçoğu AK Partili. Bize, yaşadıkları zorlukları aktardılar. Yaşadıkları problemi aktardılar.

*Hemen o zorluğa, o probleme karşılık verdik, imalatını yaptık. Ve şu anda onlar da memnun. Aktardıkları bu zorluklarla yaptığımız bu işlerin açılışlarını da onlarla yapıyoruz.