Toplumsal Haber Merkezi

Toplumsal yaklaşık iki ay önce "1 milyon dolarlık şantaj" tartışmasının perde arkasını araştırmış ve tarafların iddialarıyla birlikte okurlarına ulaştırmıştı. Bir yandan "Türkiye'nin yeni Reza Zarrab'ı" iddiaları, diğer yandan ise şantaj suçlamaları... Türkiye'nin ilk olarak Toplumsal'dan okuduğu bu olayla ilgili savcılar bugüne kadar hiçbir hamle yapmadı. Öte yandan tam da İyi Parti'den ayrılan Ümit Özdağ'ın parti kuracaklarını açıkladığı gün, İyi Parti'ye yakın hesaplar çarpıcı bir çıkış yaptı. Toplumsal'ın gündeme getirdiği "1 milyonluk şantaj' haberlerinin baş kahramanı ve Özdağ'a yakın isim olan Adem Taşkaya'nın kirli çamaşırları tek tek ortaya döküldü...

İyi Parti'nin bir dönem medyadan sorumlu başkan yardımcısı olarak görev yapan Adem Taşkaya'nın İyi Parti'nin internet sitesini hack'lemek istediği, bunun için İranlı bir hacker ile iletişim kurduğu görüntüleri sosyal medyada paylaşıldı. Yandaş basına sık sık çıkan ve İyi Parti'yi hedef alan Taşkaya, bu görüntülerde ise İyi Parti'nin resmi sitesinin hack'lenmesini istiyor. Hacker ise Taşkaya'dan bunun için süre istiyor ve bir yandan da bu görüntülü konuşmayı başka bir telefondan kaydediyor.

Bu görüntüler 300 binden fazla takipçisi olan "TÜRKİYE GERÇEKLERİ - @MstSelanik" isimli bir Twitter hesabından paylaşıldı. Videoda, Taşkaya'yla konuşan kişi İyi Parti'nin internet sitesini Taşkaya'ya gösterip "Site bu mu" diye soruyor. "Evet" yanıtı alan kişi, "Hackledikten sonra bu sitede ne videosu paylaşmak istiyorsun" sorusunu yöneltiyor. Taşkaya ise "Ben sana vereceğim" yanıtını veriyor. 


İYİ PARTİ'DEN İLK AÇIKLAMA
İyi Parti Genel Sekreteri Av. Uğur Poyraz, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Poyraz, konuya hukuk biriminin dahil olduğunu ve çalışmaların sonucunda gereken adımların atılacağını kaydetti.  Poyraz, sosyal medyadaki iddiaları takip ettiklerini belirterek, “Detaylarıyla araştırıyoruz. Eğer doğru çıkarsa bizim için şaşırtıcı olmaz” dedi. 

TAŞKAYA İDDİALARI REDDETTİ AMA...
Videoların ortaya çıkmasının ardından Taşkaya iddiaları yalanladı. Taşkaya, söz konusu kişiyle arasında geçen mesajları paylaştı. Taşkaya, "İyiP'liler bir tek İran'lı dolandırıcılarla iş birliği yapmamıştınız. Şimdi onu da başardınız. Kucaktan kucağa gezmekten bıkmayacaksınız..." ifadelerini kullandı. Taşkaya ayrıca, "İran’lı çeteyi mahkemeye verdim. İran’lı bu kişi itiraf ses kayıtları ve mesajları daha önce burada, instagramda paylaştım. Anadolu Adliyesinde suç duyurum mevcut! Ben çiğ yemedim, o yüzden boş yapmayın yalan yere" dedi.

Taşkaya bu iddialarla ilgili bazı Whatsapp yazışmaları da paylaştı. Bu yazışmalarda Adem Taşkaya tuttuğu hacker ile sadece iki dakikada binlerce karakterlik yazışma yapıyor. Taşkaya'nın iddiasına göre bu yazışmalar, hacker'ın kendisine kumpas kurduğunu kanıtlıyor.

Ama...

11.18'de başlayıp 11.20'ye kadar bu kadar mesajın yazılması, karşı tarafın da okuyup anlayıp yanıtlaması herhalde kimse için mümkün değil...

MASADA DOLAR BALYALARI
Taşkaya ile ilgili görüntüleri paylaşan Twitter hesabı ayrıca Taşkaya'nın üstü dolar balyalarıyla dolu bir masada oturduğu fotoğrafı da paylaştı.