Toplumsal Haber Merkezi

18 Mart 1915'te tüm imkansızlıklar içinde kazanılan zaferle bir ulusun kaderi değişti. Aradan 106 yıl geçti ve şimdi yönetenler bu zaferi, baş mimarlarından Mustafa Kemal Atatürk'ü anmadan geçiveriyor. Tarihi olmayan siyasal İslamcılar, Çanakkale Zaferi'ni de diledikleri gibi cımbızlayıp propaganda malzemesi haline getirebiliyor. Halbuki Çanakkale Zaferi, apaçık bir ulusun emperyalist işgalcilere ve işbirlikçi olduğu kısa bir süre sonra ortaya çıkacak olan saraya karşı örgütlediği yurtsever bir direnişin başarıya ulaşması. Çanakkele, Kut Zaferiyle birlilte emperyalistlere atılan ilk tokat olma özelliğini taşıyor. toplumsal.com.tr

Çanakkale Zaferi'ni makaslayanlardan biri de Fahrettin Altun'un başında bulunduğu Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı oldu. İletişim Başkanlığı, Zafer'in 106'ncı yılında "Çanakkale Geçilmez" başlığını taşıyan bir video yayınladı. Videoda Mustafa Kemal Atatürk'ün hiç adı geçmiyor ama 1915 Çanakkale Köprüsü'nün reklamı yer alıyor.

Videoda torununa Çanakkale Zaferi'ni İletişim Başkanlığı'nın 'uygun gördüğü kadar' anlatan dedenin sözleri bittikten sonra kadraj 1915 Çanakkale Köprüsü'ne çeviriliyor ve birkaç saniyeliğine yapımı süren köprü gösteriliyor.