CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, EYT’liler ile bir video konferans toplantısı düzenledi. Toplantıya Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Marmara EYT Federasyonu temsilcilikleri de katıldı.

Toplantıda Emekli aylıklarındaki düşüşe dikkat çeken CHP lideri Kılıçdaroğlu, düzenlemeden vazgeçilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Daha fazla prim ödeyenlerin daha düşük aylık aldığını belirten Kılıçdaroğlu, İktidar olduklarında Aile Destekleri Sigortası'nı çıkaracaklarını vurguladı, her ailenin durumuna göre banka hesaplarına para yatırılacağını belirtti.

"Ben maliyeciyim, kaynağın nereden, nasıl bulunacağını üç aşağı beş yukarı biliriz biz” diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bizim bütün hayatımız zaten bu işlerle geçti. Maliyet kaldırabilecek türden. Bu 5'li çeteye dolar bazında ödedikleri faizleri bile Türk lirasına çevirseniz sizin değil, sizden sonraki 2-3 kuşağın dahi masraflarını karşılayabilirsiniz. Bütün mesele bir siyasi tercihtir ve bu siyasi tercihin kimler için kullanılacağıdır. Benim gördüğüm kadarıyla iktidar EYT'lilerden yana bir siyasi tercihte bulunmak istemiyor. Yani 'biz bir yasa çıkardık siz de buna uyacaksınız kardeşim' diyor” ifadelerini kullandı.