İşkencedere Vadisi’nde Cengiz İnşaat’ın başlattığı taşocağı çalışmalarına yöre halkının tepkileri sürerken, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener direnişçi köylülere destek ziyaretinde bulunmak için İkizdere'ye gitti. Direniş alanı jandarma tarafından sarıldı.

Akşener, İkizdere ilçesinde esnaf ziyareti yaptığı sırada, bir grubun tepkisiyle karşılaştı. Grupla partililer arasında arbede çıktı. Polis gruplara müdahale etti. Akşener, gerginlik üzerine ilçeden ayrıldı.

İlçeden ayrıldıktan sonra İstanbul Yeşilköy Atatürk Havalimanı’na gelen Akşener, burada açıklamalarda bulundu. 

Akşener şunları söyledi:

Taş ocağına karşı hakkını korumaya çalışan, sesini duyurmaya çalışan köylülerin durumunu görmek üzere gitmiştik. Kamuoyunda o sesi tekrar tekrar duyurmak amacıyla gitmiştik.

Bütün bunların sonuçları olarak o çirkinlik, bu yapmaya çalıştığımız hak aramanın yanında durma eylemimizi örtemedi. Örtemeyecek. Çirkinlik, sahibini çirkinleştirir.

Dolayısıyla herhangi bir sorun yok. O insanların aradıkları haklarının örtülmesine müsaade etmeyeceğiz. 5 müteahhitten birinin cebine tekrar para doldurmak üzere ormanların mahvedilmesi, o kadınların ve köylülerin emeklerinin mahvedilmesinin unutturulmasına, örttürülmesine müsaade etmeyeceğiz. Bu çirkinliklerin tamamı, ‘Yol yakın, Abbas yolcu’nun bir örneğidir.