Toplumsal Haber Merkezi

Samsun'da üç yıl önce boşandığı E.M.'yi sokakta öldürmeye çalışan İbrahim Zarap, çıkarıldığı mahkemede ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan tutuklandı.

İbrahim Zarap'ın beş yaşındaki kızlarının yanında eski eşine şiddet uygulayan görüntüleri sosyal medyada tepki çekmişti. Twitter'da görüntülerin ortaya çıktığı cumartesi günü itibarıyla #ibrahimzarapTUTUKLANSIN etiketiyle tepkiler dile getirilmişti. Zarap ise sosyal medya hesabından "karımı dövüp dövmeyeceğimi de size sormayalım bi zahmet aga" yazdı...

İbrahim Zarap'ın eski eşini sokakta darp etmesi üzerine olay yerinde bulunanlar polisi aradı. Ancak yurttaşların müdahalesinden sonra olay yerine gelen polis, İbrahim Zarap'ı gözaltına aldı. E.M. ise ihbarla gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı, çocuğu ise korumaya alındı.

Zarap polisteki ifadesinde, "Bir anda gözüm döndü ve sinir krizi geçirmişim. Olaydan sonra çevredekiler beni darp etti. Eğer kimlikleri tespit edilebilirse hepsinden şikayetçi olacağım" dedi. 

E.M.'nin kafasında darbeye bağlı bir travma bulunduğunu söyleyen Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ahmet Şen, "Hastamız şu an müşahede altında. Hayati bir tehlikesi bulunmuyor. Kafasında bir travma söz konusu, kafadan darbe almış. Ama beyin veya boynunda cerrahilik bir bulgumuz şu anda yok" açıklamasında bulundu.