Toplumsal Haber Merkezi

İbrahim Gökçek'in cenazesi için Gazi Mahallesi’nde bir araya gelenlere yönelik polis müdahalesi yaşandı. Şimdiye kadar en az 15 yurttaşın gözaltına alındığı öğrenildi.

Ölüm orucu eylemini 322'nci gününde sonlandırarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek için Gazi Cemevi’nde düzenlenmek istenen tören polislerce engelleniyor. Sabahın erken saatlerinden itibaren mahalleyi abluka altına alan polisler, gece cemevinde nöbet tutanlar ve Gökçek ailesinin dışında kimsenin cemevine girişine izin vermedi. 

GAZ BOMBALARI İLE SALDIRI 
Mahalle aralarında toplanıp cemevine girmek isteyen Grup Yorum sevenleri ise, polisler müdahalesine maruz kaldı. Polisin gaz bombaları ile müdahale ettiği gruplar slogan atarak tepkilerini gösterdi. Yapılan müdahalelerde 15 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

12:45 itibarıyla polis müdahalesi cemevine de yöneldi. Polis gaz bombasıyla cenazenin bulunduğu cemevinin girişine müdahale ediyor.

POLİS AMİRİ SALGINI ÖNE SÜRDÜ
Polis amiri ise törenin dün yapıldığını ve koronavirüs tedbirleri kapsamında fiziki mesafenin korunması gerekçesiyle girişlere izin verilmeyeceğini söyledi. 

Görüşmeler sonuçsuz kalırken, yurttaşlar hem cemevinde hem mahalle aralarında sloganlar atıp, Grrup Yorum şarkıları seslendirerek bekleyişlerini sürdürüyor.

GEREKİRSE BİR HAFTA BEKLEYECEĞİZ
Grup Yorum, abluka kalkmadan, dışarıdaki yurttaşlar cemevine alınmadan ve İbrahim Gökçek için tören gerçekleştirilmeden cenazeyi Kayseri'ye uğurlamayacağını duyurdu.